U ponedjeljak počinje osmi INmusic festival!

U ponedjeljak počinje osmi INmusic festival!

22.6.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

INmusic festival uspješno predstavljen na 6. Nacionalnom danu kuturnog turizma

Još nas samo vikend dijeli od početka najvećeg hrvatskog open-air festivala koji se od 24. do 26. lipnja održava na jednoj od najljepših lokacija u gradu – jezeru Jarun. Sve je spremno za osmo festivalsko izdanje, a na Otoku mladosti danas se otvara festivalski kamp u kojem se dočekuju brojni posjetitelji iz zemlje i inozemstva koji će obogatiti turističku sliku glavnoga grada. Učinit će to i ostali domaći te strani posjetitelji, a upravo zbog ovog, ali i brojnih drugih razloga, INmusic festival se jučer uspješno predstavio i na 6. Nacionalnom danu kulturnog turizma koji je održan u muzeju Mimara u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Grada Zagreba. Iznimnu vrijednost koju kulturnom i gradskom turizmu donosi ovakav veliki glazbeni festival, prva je od institucija prepoznala  Turistička zajednica grada Zagreba. Turistička zajednica Grada Zagreba se posebno iskazala potporom festivalu u vremenima najveće financijske krize na sponzorskom tržištu. Organizatori festivala se nadaju kako će uskoro i ostale institucije u Gradu Zagrebu prepoznati veličinu i značaj INmusic festivala koji je u međunarodnim krugovima već stekao status turističkog brenda. National Geographic Traveller uvrštava INmusic festival među najveće turističke atrakcije na svijetu ovoga ljeta, a The Huffington Post ga uvrštava među 10 najboljih festivala na svijetu. Tek s uključivanjem i podrškom Grada Zagreba, INmusic festival će moći razviti ogroman potencijal festivala na dobrobit cijele zajednice.

A razlozi koji su doveli do uspjeha INmusic festivala ponavljaju se i ove godine – najbolji svjetski izvođači, jednistveno uređenje te zanimljivi i inovativni dodatni sadržaji. Arctic Monkeys, Iggy And The Stooges, Basement Jaxx, Bloc Party, Editors, NOFX, Airbourne te mnogi drugi strani i domaći izvođači pobrinut će se da s Jaruna nitko ne ode nezadovoljan. Poželite li pogledati kazališnu predstavu ili kakav dobar film, posjetite INteatar u kojem predstave izvode Zijah Sokolović i Vilim Matula, a prvog festivalskog dana možete sudjelovati u tribini posvećenoj filmu na kojoj gostuju Slobodan Šijan, Rajko Grlić i Nenad Polimac.

Čekaju vas i lude vožnje na RockIN' horseu, DJ tulum u Šumi Striborovoj, Balkan party,  Retro party, Silent party i mnogi drugi na kojima će se dobra glazba puštati do ranih jutarnjih sati. Zanimljiva događanja i nagradne igre čekaju vas na štandovima koji će biti postavljeni duž cijelog otoka, a poželite li se odmoriti od festivalske vreve, čekaju vas Nargila Chill Out Bar, Solarni Cocktail Bar, kreveti ukrašeni tibetanskim zastavicama itd. Za oko će vam sigurno zapeti i originalne umjetničke instalacije koje su izradili mladi i nadareni umjetnici, a o cjelokupnom programu više možete doznati na internetskoj stranici INmusic festivala. Bogata gastronomska ponuda koja je i inače jedan od ključnih elemenata hrvatskog turizma, ove godine na INmusic festivalu sadržava više od 60 raznih jela te predstavlja tradicionalnu hrvatsku kontinentalnu i primorsku kuhinju te međunarodne specijalitete. Po prihvatljivim ćete cijenama primjerice moći kušati štrukle sa sirom, puricu s mlincima, perkelt od divljači, čobanac ili paprikaš, istarske fuže, srdele, girice ili pak istarski pršut. U ponudi su i razna vegetarijanska jela te slastice poput raznih savijača ili fritula.

Ukoliko još uvijek niste nabavili svoju festivalsku ulaznicu, pravo je vrijeme da posjetite prodavaonice Tisak media centra u kojima se prodaju već od 349 kuna uz voucher s popustom generalnog pokrovitelja – Ožujskog piva. Ulaznice se prodaju i online u sustavu Entrio, a ukoliko niste u mogućnosti posjetiti sva tri festivalska dana, online te u Tisak media centrima u Zagrebu možete kupiti i dnevnu ulaznicu. One će se prodavati i na festivalskoj blagajni po cijeni od 290 kuna.

INmusic Zagreb Jarun početak srijeda ponedjeljak uspjeh predstavljanje kulturni turizam dan festival koncert vikend
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati