TREĆI VALAMAR JAZZ FESTIVAL KRAJEM LIPNJA U POREČ DOVODI VRHUNSKA SVJETSKA JAZZ IMENA

TREĆI VALAMAR JAZZ FESTIVAL KRAJEM LIPNJA  U POREČ DOVODI VRHUNSKA SVJETSKA JAZZ IMENA

27.4.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

S veseljem najavljujemo 3. Valamar Jazz Festival koji se već tradicionalno održava u Poreču, ali ove godine u novom terminu, od 20. do 24. lipnja. Umjetnička direktorica festivala Tamara Obrovac i njen tim pripremili su i ove godine atraktivan glazbeni program koji će svakog istinskog ljubitelja jazza potaknuti da već sada datume festivala upiše u svoj kalendar. Iako će se festival održati nešto ranije nego prethodnih godina, dugi dani, ugodne noći i toplo more i dalje će biti začin bogatom festivalskom programu.

Počinjemo u srijedu, 20. lipnja, sa zagrijavanjem u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine. Tamo će nastupiti popularni hrvatski pjevač Marko Tolja koji će uz potporu hrvatskih glazbenih snaga izvesti poznate jazz standarde.

Ponukani izvrsnim prošlogodišnjim iskustvom, odlučili smo i ove godine kao mjesto održavanja uključiti i prekrasnu Eufrazijevu baziliku. U njenom atriju moći ćete uživati u, sigurni smo, nezaboravnom gitarističkom recitalu
Ralpha Townera.

Od petka 22., do nedjelje 24. lipnja program će se odvijati na našoj glavnoj lokaciji, na prekrasnom otočiću Sv. Nikola, preko puta porečke rive. Na pozornici tik uz more nastupit će sa svojim sastavima vrhunski jazz glazbenici
Enrico Rava, Joey Calderazzo, Cæcilie Norby, Hugh Masekela i Fred Wesley.

Kako bi cijeli Poreč odisao jazz atmosferom, festivalski tim pripremio je i niz popratnih događanja. Ulični nastupi mladih jazz glazbenika, izložba jazz fotografija, prijepodnevne svirke u lokalnim kafićima, ponoćni jam sessioni i after party programi pružit će zajedno s glavnim programom jedinstveni jazz doživljaj u prekrasnom Poreču.


Vrhunski enogastronomski užitak i kvalitetan smještaj svojim brojnim hotelima i kampovima omogućuje pokrovitelj festivala – tvrtka Valamar hoteli i ljetovališta, koja je na svojim internetskim stranicama www.valamar.com/hr/jazz-festival objavila niz zanimljivih paketa koji uključuju smještaj u porečkim hotelima i ulaznice za sve dane festivala.


Ne propustite biti u Poreču od 20. do 24. lipnja 2012. godine.

Posjetite našu internetsku stranicu www.valamarjazz.com i pratite nas na facebooku.

Vaš Valamar Jazz Team

jazz valamar jazz festival porec
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati