Svečana sjednica skupštine udruge Mon Perin

Svečana sjednica skupštine udruge Mon Perin

17.4.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

U povodu obilježavanja četvrte godišnjice rada udruge građana Mon Perin, u petak, 25. travnja 2008. godine, u Sportskoj dvorani Osnovne škole u Balama, održati će se sjednica skupštine Udruge, sjednica započinje u 19.30 sati.Udruga građana Mon Perin osnovana je 2004. godine s ciljem okupljanja mještana Bala, koji su vlastitim doprinosom, iskustvom i znanjem željeli pokrenuti razvoj općine Bale polazeći od raspoloživih resursa i potencijala, ljudskih i materijalnih, a u skladu s potrebama i prioritetima ove lokalne zajednice.

 

Građani okupljeni u ovoj Udruzi time su iskazali namjeru da se izravno uključe u osmišljavanje i predlaganje projekata i inicijativa usmjerenih prema lokalnoj samoupravi odnosno nositeljima vlasti u općini Bale te na taj način postati aktivni učesnici gospodarskog jačanja i društvenog oživljavanja ove Općine. Iskustva stečena u prethodne četiri godine, a osobito postignuti rezultati, pokazuju da je udruga svojim pristupom uspjela zadobiti povjerenje građana odnosno njihovo angažiranje i aktivno učešće u oblikovanju i realizaciji razvojnih planova i projekata.

 

Naime,  polazeći od i inicijativa i aktivnosti Mon Perina, koji čine pokretačku jezgru, započeta je realizacija gospodarskih projekata trgovačkog društva Mon Perin d.o.o. i drugih poduzetnika u općini Bale, programa usmjerenih na povećanje društvenog standarda određenih kategorija stanovnika (umirovljenici, djeca, studenti), pokrenute su mnogobrojne aktivnosti na kulturnom, sportskom planu itd., i, ono što je najvažnije, ostvarena je sinergija i konsenzus građana oko budućih pravaca i planova razvoja općine, te je zadobiveno povjerenje i ostvaren značajan doprinos mladih stanovnika Bala u aktivnostima Mon Perina.

Mon Perin Udruga Bale Plinio Cuccurin svečana sjednica poziv razvoj sredine
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati