Prvi internetski projekt koji otkriva virtualne susjede

Prvi internetski projekt koji otkriva virtualne susjede

30.11.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Znanost i tehnologija

Susjedi - tko su vaši virtualni susjedi?Na internetskoj adresi susjedi.com.hr javnosti je od danas dostupan projekt pod nazivom Susjedi. Korisnicima koji posjeduju svoje web stranice ovaj servis omogućuje da saznaju koliko je drugih internetskih stranica, uz njihovu, smješteno na istom poslužitelju.
Riječ je o jedinstvenom projektu takve vrste u Hrvatskoj pomoću kojeg će se posjetitelji moći detaljnije informirati o tehničkim resursima tvrtke kod koje imaju smještene svoje stranice kao i o detaljima vezanim uz druge web stranice koje su smještene na istom poslužitelju. Jednostavnim utipkavanjem adrese web stranice u polje za traženje dobivaju se podaci o broju stranica koje su smještene na tom poslužitelju, IP adresa poslužitelja, država u kojoj se nalazi poslužitelj, a dostupni su i dodatni podaci o domeni poput opisa, vlasnika, kontakt informacije, ključnih riječi, adresa i fizičke lokacije servera.
“Cilj ovog projekta je učiniti rad hosting tvrtki transparentnijim i unaprijediti hrvatski web prostor jednim kvalitetnim informativnim servisom “ izjavio je Miron Jajtić direktor tvrtke Studio4web.
Stranice su dostupne na hrvatskom jeziku i u bazi se trenutno se nalaze podaci o preko dvadeset i pet milijuna domena.
Projekt je pokrenula tvrtka Grejp u suradnji sa tvrtkom Studio4web koja je specijalizirana za pružanje usluga smještaja internetskih stranica i jedna od najstarijih hosting tvrtki u Hrvatskoj.

O Studio4webu:
Tvrtka Studio4web osnovana je 2004. godine i jedna je od najvećih hosting tvrtki u Hrvatskoj. Trenutno poslužuje preko 5,000 različitih web stranica . Jedina je hosting tvrtka koja nudi 90 dnevno jamstvo i mogućnost  povrata novca. Na serverima tvrtke smješteni su neki od visoko posjećenih portala.

O Grejpu:
Tvrtka Grejp d.o.o. specijalizirana za razvoj malih internetskih projekata, u čijem se vlasništvu nalaze i poznati projekti Skarabej, WriteSomething, WhoisHR, GameLand i drugi.

 http://spalionica.com/

 

internet virtualni susjedi Grejp d.o.o susjedi.com.hr virtualni svijet web internet
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati