Press konferencijom najavljen sutrašnji susret futsal reprezentacija Hrvatske i BiH u Novigradu

Press konferencijom najavljen sutrašnji susret futsal reprezentacija Hrvatske i BiH u Novigradu

15.1.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

U novigradskoj sportskoj dvorani sutra, u srijedu 16. siječnja, s početkom u 20.15 sati, odigrat će se pripremna međunarodna malomogometna (futsal) utakmica između reprezentacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Tim povodom održana je danas konferencija za medije na kojoj su predstavnici hrvatske reprezentacije i novigradskih domaćina najavili utakmicu, te ponešto rekli i o samim pripremama koje naša izabrana vrsta odrađuje u Novigrad, uoči nastupa u kvalifikacijama za predstojeće EP u futsalu, koje će se 2014. godine održati u Belgiji.

Alen Luk je u ime Grada Novigrada-Cittanova izrazio zadovoljstvo što je hrvatska futsal reprezentacija po drugi puta izabrala Novigrad kao mjesto svojih priprema, a posebno pak što će ovdašnji prijatelji sporta, iz Novigrada ali i cijele Istre, još jednom imati priliku uživati u vrhunskom futsalu kojeg će im zasigurno prirediti reprezentacije Hvatske i BiH. "Novigrad je po mnogočemu sportski grad, grad koji "diše" sa svojim sportskim klubovima, ali i grad koji je izuzetno ponosan na svog zlatnog olimpijca Giovannija Cernogorza. Drago nam je stoga kada u svojoj sredini imamo priliku ugostiti vrhunske sportske kolektive, kao što je to naša futsal reprezentacija, kao što su to u više navrata bile i naše rukometne reprezentativke, ali i niz drugih sportskih klubova i sportaša koji naš grad odabiru kao mjesto svojih priprema", prenio je Luk.

Uvertira u sutrašnju utakmicu bit će susret malih nogometaša godišta 2000. i 2001. iz redova Nogometne akademije NK Novigrada i Pazina, koji će nastupiti s početkom u 18.45 sati, najavio je predstavnik NK Novigrada Ives Čakarun, koji je - kako se moglo čuti - dobrim dijelom zaslužan i što se hrvatska futsal reprezentacija na pripremama nalazi upravo u Novigradu. Naglasio je to i Boris Durlen, povjerenik HNS-a za futsal, koji je zahvalio svojim novigradskim domaćinima na gostoprimstvu, te istaknuo kako su uvjeti za pripreme ovdje odlični, od sportske infrastrukture, posebice nove dvorane, do smještaja, prehrane i svega ostalog. Durlen je podsjetio kako je hrvatska futsal reprezentacija prošle godine već boravila na pripremama u Novigradu, uoči nastupa na EP u futsalu, koji se održao u našoj zemlji, a na kojem su "mali vatreni" ostvarili izvrstan rezultat osvojivši četvrto mjesto. Taj je rezultat, ali i izvanredan uspjeh samog natjecanja, puno značio za afirmaciju i popularizaciju futsala u Hrvatskoj, naglasio je Durlen, zahvalivši novigradskim domaćinima što su i oni jednim malim dijelom bili dio tog uspjeha, ali i što i dalje pokazuju interes za ovaj sport te sudjeluju u njegovoj promociji.

Govoreći o stanju u reprezentativnoj vrsti, izbornik Mato Stanković istaknuo je kako trenutno, u ovoj fazi priprema, na raspolaganju ima bitno pomlađenu ekipu. Razlog tomu je  što je dobar dio stožernih reprezentativaca ozlijeđen ili ima drugih zdravstvenih problema, pa se na taj način otvorila prilika nekim novim imenima da pokažu što znaju i mogu, te time pokušaju zaslužiti Stankovićevo povjerenje. "Došli smo tako silom prilike u prigodu da u ovoj fazi priprema na raspolaganju imamo niz mladih igrača među kojima ćemo selekcijom utvrditi tko je od njih sposoban da u slučaju potrebe zamijeni ili nadogradi neke od starijih reprezentativnih kolega", istaknuo je Stanković, dodajući kako će konačni popis igrača na koje će računati uoči kvalifikacijskog ciklusa za EP biti poznat tek koncem veljače, kad prođe ovaj dio priprema, odnosno kad ozlijeđeni eventualno saniraju svoje ozljede i zdravstvene probleme.

Što se pak sutrašnje utakmice protiv BiH tiče, Stanković veli kako je ova reprezentacija u rangu Makedonije, koja je pak jedan od protivnika Hrvatske u kvalifikacijama za EP, pa će susret dobro doći da se u izvjesnoj mjeri utvrde odnosi snaga na terenu. Suparnik Hrvatskoj u kvalifikacijama bit će i Španjolska, za koju Stanković otvoreno priznaje da je apsolutni favorit, pa će svoju šansu tražiti upravo protiv Makedonaca. "Tim važnija nam je ova utakmica koja će pokazati tko od mladih igrača koje trenutno imamo na raspolaganju može konkurirati za izabranu vrstu, imajući u vidu da nas u okviru kvalifikacija očekuje i susret protiv sličnog protivnika" najavio je Stanković, dodajući kako očekuje da će u sutrašnjoj utakmici protivnik sigurno biti posebno motiviran, kao što to obično biva u srazu dviju ekipa objektvno različite kvalitete, ovoga puta u korist Hrvatske. Tu je i činjenica kako dobar dio reprezentativaca BiH nastupa za hrvatske klubove, pa će i to - uvjeren sam - biti dodatni motiv da se pokažu i dokažu protiv svojih kolega. Jasno da motiva neće nedostajati ni našim dečkima, kojima je ovo prilika da se dokažu i osiguraju mjesto u reprezentaciji, pa vjerujem kako nas očekuje dobra utakmica, na zadovoljstvo nadam se brojne publike.

Dodajmo kako će se ulaznica za sutrašnju utakmicu Hrvatske i BiH prodavati po simboličnoj cijeni od 20 kuna, te kako će blagajna dvorane biti otvorena od 18.30 sati.

Futsal Novigrad Hrvatska BiH reprezentacija mali nogomet dvorana pripremna utakmica konferencija za novinare EP futsal Belgija kvalifikacije ulaznica
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati