Predstavljeno novo pulsko kino, vizualni identitet PFF-a i 7 filmova u nacionalnom programu

Predstavljeno novo pulsko kino, vizualni identitet PFF-a i 7 filmova u nacionalnom programu

13.5.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Na današnjoj su novinskoj konferenciji ravnateljica Festivala igranog filma u Puli Zdenka Višković-Vukić i producentica Tanja Miličić predstavile napredak radova na obnovi Kina Zagreb i rješenja ovogodišnjeg vizualnog identiteta Festivala. Također, objavljen je i popis filmova koji će se na ovogodišnjem, 55. po redu, natjecati u nacionalnom programu.

Obnova kina Zagreb teče prema planu i ovih će se dana prijeći s grubih radova na one završne. Novi projektor, platno, stolice i sva potrebna oprema kupljena je i pohranjena u festivalsko skladište i čeka instalaciju. Obnova teče unutar zadanih rokova i može se očekivati kako će radovi biti zaključeni do 15. lipnja. Od toga datuma pa sve do svečanog otvaranja kina, 18. srpnja, u tijeku će biti probe, odnosno tehničko optimiziranje. Po dovršetku kino će imati 209 mjesta uz posebno prilagođen dio za osobe s invaliditetom.

Na konferenciji za novinstvo predstavljen je i predplakat 55. Festivala igranog filma u Puli čiji su autori Tomislav Vlainić, Lada Vlainić i Ivan Doroghy iz zagrebačkog DZN studija. Službeni se predplakat nalazi u prilogu.

I za kraj ono najvažnije: filmovi iz nacionalnog natjecateljskog programa. Domaći filmovi koje ćemo ove godine imati priliku pogledati u velebnoj atmosferu pulske Arene su:

1. Nije kraj, Vinko Brešan, Interfilm

2. Iza stakla, Zrinko Ogresta, Interfilm
3. Tri priče o nespavanju, Tomislav Radića, Korugva film

4. Ničiji sin, Arsen Anton Ostojić, Alka Film
5. Kino Lika, Dalibor Matanić, Kinorama

6. Buick Rivera, Gorana Rušinovića, Propeler film

7. Zapamtite Vukovar, Fadil Hadžić, Alka Film

http://www.pulafilmfestival.hr/hr/index.php

 

Pula Film Festival filmovi vizualni identitet Pula kino
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati