Postolar Tripper @ Tvornica kulture, Zagreb 16.03.2013.

Postolar Tripper @ Tvornica kulture, Zagreb 16.03.2013.

15.3.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Poznata zadarska hip hop/ska/reggae grupe Postolar Tripper proslavit će deset godina rada koncertom u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture u subotu, 16. ožujka.

 

Grupa Postolar Tripper svoje korijene vuče iz daleke 2003. godine kad su zadarski medijski eter okupirali prvim singlom „Ošljačka saga“, pjesmi koja je duhovito progovarala o zadarskim bodulima, a koja je napravljena za potrebe bizarne humoristične emisije ''Generacija Ex'' na radiju 057. Nakon drugog gastro singla „Tužna priča o selu“ (poznatija više kao „Koga, čega, janjetine“) tadašnji hip-hop dvojac izdaje i album „Sve što imam sam ukra“ te okupljaju bend za svirke uživo. Bend se sve bolje upoznaje radeći na novom materijalu te snimajući album obrada novovalnih pjesama. 2008. godine izlazi i njihov zajednički album znakovitog imena „Popravni“ s kojega su kao prepoznati hitovi zaživjele pjesme „Na rubu ponora“, „Palma u pitaru“ te „Marijana“. Od tada, sada već sedmeročlani bend, učestalo nastupa i samouvjereno gradi sve veću bazu fanova.

 

Promovirajući „Popravni“ Postolari postaju prepoznati kao koncertna atrakcija čiji su koncerti ispunjeni izrazitom energijom te dobrim vibracijama. Kao posebno zapažene koncerte ističu rasprodani Kset i Stereo dvoranu u Rijeci.

 

Albumom „Čujem ja netko šuti“ grupa potvrđuje i opravadava status jednog od ponajboljih hrvatskih bendova. Tome u prilog govore i brojni koncerti, njihova velika posjećenost te zapaženi singlovi („Burza Rada“, „Largo“, „Gajeta“).

 

Ove godine Postolari obilježavaju deset godina djelovanja te pripremaju najveći svoj koncert do sada u velikom pogonu Tvornice, a pripremaju se i brojni gosti.

 

„Uno, due, tre“ je četvrti singl s albuma „Čujem ja netko šuti“, a aranžman i kompoziciju pjesme, u kojoj dominiraju žestoke gitarističke dionice, potpisuju oni sami. Spot je  snimio i montirao Marko Kujundžić, dok se Danijel Ožaković pobrinuo za grafiku i animaciju. U spotu su plesali Lucija Matešić i Ante Dujić.

 

„Pjesma je cinično osvrtanje na pop-dance kulturu koja nam pokušava usaditi izvrnute vrijednosti utemeljene na požudi i raznovrsnosti“kažu iz Postolara.

 

ULAZNICE: Cijena ulaznice na dan koncerta iznosi 60 kuna.

 

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

deset godina rada grupa Postolar Tripper Tvornica kulture Zagreb koncert ulaznice cijena
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati