Objavljen međunarodni program 60. Pula Film Festivala

Objavljen međunarodni program 60. Pula Film Festivala

27.6.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Nakon današnje novinarske konferencije poznat je i međunarodni program 60. festivala igranog filma u Puli. Međunarodni program Europolis održat će se od 13. do 27. srpnja ove godine na Kaštelu i u Kinu Valli. Ovogodišnji Prijatelj Festivala je Europska unija te će se dugometražnim i kratkim igranim filmovima u izboru umjetničkog ravnatelja Festivala Zlatka Vidačkovića publici predstaviti kinematografije svih 27 zemalja članica EU.

Prema najavi umjetničkog ravnatelja, premijerno će se prikazati francuska ljubavna drama Mlada i lijepa (Jeune & jolie) redatelja Françoisa Ozona, češka humorna drama Zlatne godine (Vrásky z lásky) redatelja Jiříja Stracha, nizozemsko-američki film ceste Jackie redateljice Antoinette Beumer, španjolsko-kubanska ljubavna drama Posljednja utakmica (La partida) redatelja Antonia Hensa, romantična komedija Dvadeset godina razlike (20 ans d'écart) redatelja Davida Moreaua, francuski triler U kući (Dans la maison) Françoisa Ozona, talijanska drama Ja i ti (Io e te) Bernarda Bertoluccija, njemački povijesni Ludwig II koji su režirali Marie Noelle i Peter Sehr, britanski triler Žrtveno janje (Scapegoat) Charlesa Sturridgea, talijanska ljubavna drama Najbolja ponuda (La migliore offerta) Giuseppea Tornatorea i francusko-talijanski kriminalistički triler Stražar (Le guetteur) Michelea Placida.

Biti će prikazano i 19 europskih kratkih igranih filmova. U PoPularnom programu u Areni osim pulske premijere filma Čovjek od čelika na najvećoj 3D projekciji na svijetu, gledatelje u Areni očekuje i hrvatska premijera ljubavne drame Prije ponoći (Before Midnight) redatelja Richarda Linklatera s Ethanom Hawkeom i Julie Delpy. Umjetnički ravnatelj Festivala svoje je izlaganje zaključio informacijom kako su i ove godine dogovorena gostovanja programa Europolis na Dubrovačkim ljetnim igrama te Ljetnom kinu Tuškanac i u Kinu Metropolis Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Suzana Požgaj, voditeljica općih poslova, ureda za goste, protokola i prodaje Festivala igranog filma u Puli iznijela je potpune informacije o načinima kupnje i cijeni ulaznica za filmske projekcije. Ulaznice će biti u prodaji od 13. srpnja, a komplet za sve projekcije stajat će 140 kuna. Cijena pojedinačne karte za projekciju u Areni je 20 kuna za sve dane osim 23. i 27. srpnja kada će ona stajati 30 kuna. Djeca do 5 godina starosti imaju slobodan ulaz za sve filmske večeri u Areni, a i ove su godine raspoložive propusnice Prijatelj Festivala za srednjoškolce, studente, umirovljenike i osobe s invaliditetom. Filmske projekcije u Kinu Valli i ove su godine besplatne za sve zainteresirane, a cijena ulaznice za projekcije na Kaštelu simboličnih je 10 kuna. Kolegica Požgaj na kraju je najavila i ponovno formiranje tzv. Festivalskog otoka na Giardinima gdje će biti smješten Info punkt na kojem će se moći kupiti ulaznice, propusnice i razni suveniri. U sklopu Festivalskog otoka bit će organizirani razgovori s gostima Festivala, dječje radionice, nagradne igre za prolaznike, a na njemu će se predstavljati i partneri te sponzori Festivala.

Dva sponzora Festivala su se obratili okupljenima na današnjoj novinarskoj konferenciji. Podravka je ovogodišnji sponzor međunarodnog programa, a u njeno ime je nekoliko riječi rekla Marinka Akrap, direktorica korporativnih komunikacija Podravke: "Podravka je sve ljubitelje dobre kuhinje svojim projektom Okusi za sve jezike, uvela u tajne kuhinja EU zemalja, a sad želimo svim filmoljupcima omogućiti što zanimljiviji uvid u postignuća europske kinematografije. Drago nam je kako smo baš na ovaj način povezali kulinarstvo i filmsku umjetnost, te uz najbolje europske filmove prezentirali i neke od najpoznatijih EU recepata. Ponosni smo kako upravo Podravka, koja zahvaljujući Vegeti i njenoj kulinarskoj posebnosti više od 45 godina igra veliku ulogu u europskim kuhinjama, podržava upravo međunarodni program 60. festivala igranog filma u Puli." Manuela Kraljević, direktorica marketinga i prodaje Arenaturista zahvalila je na novoj suradnji njene kuće i Festivala, a ravnateljica Zdenka Višković – Vukić posebno se zahvalila i sljedećim festivalskim sponzorima: Arena modna kuća, Rio Rijeka i Image Haddad.


Filmski programi Festivala igranog filma u Puli realiziraju se uz potporu Ministarstva kulture, HAVC-a, Grada Pule, Istarske Županije i MEDIA Programa Europske unije.

 

Ulaznice za 60. festival igranog filma u Puli biti će u prodaji od 13.7.2013. godine.

 

FILMSKE PROJEKCIJE U ARENI, 20. - 27. srpnja 2013.

 

1. ULAZNICE

 

*      CIJENA ULAZNICE 20,00 kn

20., 21., 22., 24., 25., 26. srpnja 2013.

 

*      CIJENA ULAZNICE 30,00 kn

                23. i 27. srpnja 2013.

 

Komplet ulaznica za sve večeri u Areni prodavati će se po cijeni od 140,00kn.

 

Djeca do 5 godina starosti imaju slobodan ulaz za sve filmske večeri u Areni.

 

Ulaznica je ujedno i glasački listić za nagradu publike Zlatna vrata Pule.

 

Zlatna vrata Pule je nagrada publike u Areni za najbolji film u Nacionalnom programu (glavna sekcija i sekcija manjinskih koprodukcija) prikazanom u Areni.

 

Informacije i rezervacije: prodaja@pulafilmfestival.hr

 

Prodaja ulaznica

 

  • INFO PUNKT FESTIVALA NA GIARDINIMA

13. - 27. srpnja 2013. od 9.00 do 13.00 i od 18.00 do 22.00 sati

- prodaja ulaznica

- preuzimanje ulaznica rezerviranih putem elektroničke pošte

- preuzimanje ulaznica kupljenih putem interneta

 

  • ISPRED ARENE

        20. - 27. srpnja 2013. od 18.00 do 23.30 sati

- prodaja ulaznica

- preuzimanje ulaznica uz pokaz vaučera

 

  • KOMPAS (vaučer)

- prodaja ulaznica u poslovnicama Zagreb (Gajeva i Ede Murtića), Karlovac, Rijeka, Osijek, Čakovec, Split i Šibenik 13. - 27. srpnja

 

  • Internet prodaja

                Na stranici www.pulafilmfestival.hr , odnosno putem portala www.ulaznice.hr

 

2. PROPUSNICE - Prijatelj  Festivala

 

 

Arena – 20., 21., 22., 24., 25., 26. srpanj 2013.

 

 

*      Prijatelji Festivala: srednjoškolci (svjedodžba) i studenti (indeks) ostvaruju pravo na kupnju propusnice po cijeni od 30,00 kn, a umirovljenici (isječak mirovine) ostvaruju pravo na kupnju  propusnice   po cijeni od 20,00 kn.

 

*      Osobe s invaliditetom uz predočenje valjane isprave imaju pravo na besplatnu propusnicu.

 

*      23. i 27. srpnja zbog premijere hitova propusnice nisu u funkciji.

 

Propusnice Prijatelj Festivala mogu se kupiti/preuzeti isključivo na:

*      INFO PUNKTU FESTIVALA NA GIARDINIMA

Od 13. srpnja 2013. od 9.00 do 22.00 sata

 

FILMSKE PROJEKCIJE NA KAŠTELU, 13. - 19. srpnja 2013.

 

*      CIJENA ULAZNICE 10,00 kn

 

Djeca do 5 godina starosti imaju besplatan ulaz.

 

Prodaja ulaznica:

  • KAŠTEL, 13.-19. srpnja, od 20.00 do 23.30 sati
  • KINO VALLI, 8.-12. srpnja, od 18.00 do 21.00 sat
  • INFO PUNKT FESTIVALA NA GIARDINIMA

13. - 19. srpnja 2013. od 9.00 do 13.00 i od 18.00 do 22.00 sata

 

 

FILMSKE PROJEKCIJE U KINU VALLI, 13.-28. srpnja 2013.

 

·         Slobodan ulaz na sve projekcije

 

Broj sjedala je ograničen: Kaštel - 600 sjedala i Kino Valli – 209  te pozivamo gledatelje da rezerviraju svoju ulaznicu, odnosno, zauzmu svoja mjesta na vrijeme.

 

 

FESTIVALSKI OTOK, Giardini

 

13. – 27. srpnja 2013. godine, od 9.00 – 22.00 sata

 

-          Info punkt Festivala; prodaja ulaznica, propusnica, suvenira, informacije o programu

-          Pričamo s gostima Festivala

-          Dječje radionice

-          Pričamo s publikom i dijelimo nagrade

-          Predstavljanje partnera i sponzora Festivala, promocija i prodaja proizvoda, nagradne igre

 

 

 

Najbolja ponuda (La migliore offerta), ljubavna drama, red. Giuseppe Tornatore, Italija, 2012.,
uloge: Geoffrey Rush, Jim Sturgess, Sylvia Hoeks

Virgil Oldman traženi je voditelj aukcija, koji se uz pomoć suradnika uspije po niskoj cijeni domoći brojnih iznimno vrijednih portreta žena. Kada ga tajanstvena mlada žena pozove da procijeni vrijednost namještaja u njenoj kući, njegov sređeni život okrenut će se naopako...
Premijera: Berlin 2013.

 

Dvadeset godina razlike (20 ans d'écart), romantična komedija, red. David Moreau, Francuska, 2013.
uloge: Virginie Efira, Pierre Niney, Charles Berling, Gilles Cohen, Amélie Glenn

Alice je 38-godišnja perfekcionistica, zahtjevna modna urednica magazina Rebelle. Njezin šef nije siguran je li ona najbolji izbor za novu glavnu urednicu, no sve se mijenja kad Alice zabunom stekne status žderačice muškaraca, zbog slučajne fotografije s dvadeset godina mlađim studentom. Kako bi povećala izglede za posao urednice, Alice prihvaća igru, a devetnaestogodišnji Balthazar ne može vjerovati kako mu se posrećilo.

 

Žrtveno janje (Scapegoat), triler, red. Chales Sturridge, Velika Britanija, 2012,
uloge: Matthew Rhys, Andrew Scott, Sheridan Smith

Godine 1952. Engleska se sprema za krunidbu. Bogataš će iskoristiti iznimnu sličnost s učiteljem za zamjenu identiteta. Nova ekranizacija romana Daphne Du Maurier (Rebecca) kojeg je 1959. ekranizirao Robert Hammer s Alecom Guinessom i Bette Davis

 

Stražar (Le guetteur), kriminalistički triler, red. Michele Placido, Francuska/Italija/Belgija, 2012., uloge: Daniel Auteuil, Mathieu Kassovitz, Olivier Gourmet

Kapetan Mattei sprema se uhititi zloglasnu bandu pljačkaša banaka, no jedan snajperist će s krova obližnje zgrade raniti veći broj policajaca i omogućiti pljačkašima da pobjegnu. Policija pokreće veliku potjeru, a napetost među odbjeglim kriminalcima sve više raste...
Premijera: Rim 2012.

 

Zlatne godine (Vrásky z lásky), humorna drama, red. Jiří Strach, Češka, 2012.
uloge: Radoslav Brzobohatý, Jiřina Bohdalová, Ivan Trojan, Jiřina Jirásková

Bez obzira na dob Ota i Jana žele od života uzeti sve što mogu. On je umirovljeni sveučilišni profesor, a ona glumica koja je prije mnogo godina ostavila neizbrisivi trag u njegovu životu. Premda novi prvi susret nije prošao baš najbolje, upravo će Jana ohrabriti Otu da krene na putovanje na koje se ne bi odvažio dok je bio mlađi...

 

Jackie (Jackie), film ceste, red. Antoinette Beumer, Nizozemska, 2012, 96'
uloge: Carice van Houten, Jelka van Houten, Holly Hunter

Dvije Nizozemke, sestre blizanke Sofie i Daan, odlaze u Sjedinjene Države kako bi potražile svoju davno izgubljenu majku Jackie...

 

Ludwig II, biografska povijesna drama, red. Marie Noelle, Peter Sehr, Njemačka, 2012,
uloge: Sabin Tambrea, Sebastian Schipper, Paula Beer

Nakon iznenadne smrti oca, tek punoljetni Ludwig dolazi na bavarsko prijestolje. Više od državničkih poslova mladog Ludwiga zanima opera i gradnja raskošnih dvoraca. Ne uspijeva ispuniti očekivanja političke elite, a zbog njegove će ga osebujnosti proglasiti nesposobnim za vladanje...

 

U kući (Dans la maison), triler, red. François Ozon, Francuska, 2012.
uloge: Kristin Scott Thomas, Fabrice Luchini, Emmanuelle Seigner, Ernst Umhauer

Šesnaestogodišnji Claude voajerski će iskoristiti ulaske u kuću školskog kolege kojem daje instrukcije kao inspiraciju za literarne sastave. Njegov profesor bit će oduševljen kvalitetom njegova pisanja, ali Claudeov pristup izazvat će niz seriju neočekivanih događaja...
Nagrade: Grand Prix u San Sebastianu, Nagrada FIPRESCI u Torontu

 

Ja i ti (Io e te), drama, red. Bernardo Bertolucci, Italija, 2012.
uloge: Jacopo Olmo Antinori, Tea Falco, Sonia Bergamasco, Tommaso Ragno

Lorenzo, usamljeni četrnaestogodišnjak koji ima težak odnos sa roditeljima i vršnjacima, za vrijeme školskog izleta na skijanje na tjedan se dana skrije u podrumu zgrade planirajući savršenu izolaciju uz omiljenu glazbu i knjige, no posjet starije sestre promijenit će sve...
Premijera: Cannes 2012.

 

Mlada i lijepa (Jeune & jolie), ljubavna drama, red. François Ozon, Francuska, 2013.
uloge: Marine Vacth, Géraldine Pailhas, Frédéric Pierrot, Charlotte Rampling, Johan Leysen

Film Mlada i lijepa prati život lijepe sedamnaestogodišnjakinje kroz četiri godišnja doba i četiri pjesme.

premijera: Cannes 2013., konkurencija


Posljednja utakmica (La partida), ljubavna drama, red. Antonio Hens, Španjolska, Kuba, 2012.
uloge: Milton García, Reinier Díaz, Luis Alberto García, Mirta Ibarra, Toni Cantó

Tinejdžer Reinier radi kao žigolo ne bi li zaradio novac za skrb o svom djetetu, ženi tinejdžerici i njezinoj baki no sreća mu uvijek nekako izmakne. Prioriteti mu se promijene kad se zaljubi u Yosvanija...

 KRATKOMETRAŽNI EUROPSKI FILMOVI


Plavi vlak
(Le train bleu), red. Stephanie Assimacopoulo, Francuska

Selena pokušava spasiti vezu s Helie, ali on je neumoljiv. Kada sjednu u caffe Plavi vlak popiti posljednje piće, počet će se dešavati nevjerojatne stvari...

 

Nicoleta, red. Sonia Liza Kenterman, Grčka / Velika Britanija

Godine 1951. u grčkim planinama još je snažna mržnja nakon građanskog rata. Jedan dječak na leđima nosi sestru kako bi je izvukao iz siromaštva...

 

Godinu dana poslije (Dupa un an), red. Cristian Pascariu, Rumunjska

Pored mjesta na cesti na kojem je poginuo njezin muž, žena godinu dana poslije susreće muškarca koji je prouzročio nesreću...

 

Poljubi me nježno (Kus me zachtjes), red. Anthony Schatteman, Belgija
Sedamnaestgodišnji Jasper živi u malom gradu. U obitelji sva pozornost ide karijeri oca pjevača, a nitko se ne obazire na njegovo odrastanje dok se on odluči promijeniti stanje...

 

Dvanaesti od Nikad (12th of Never), red. Fadi Hindash, Nizozemska

Stan je neuspješni pisac kojeg žena maltretira. No, u njegovim pričama ona trči za njim, kao i druge žene. No što je prava istina?

 

Vrijeme ljubavi (Temps d'Amour), red. Anne Jacqueline, Francuska

Odnos ljubavi i vremema simbolički se ogleda u Julijinu pokvarenom starom ručnom satu. Alexandre nema vremena, Jean se čudi što ga ona još nosi. a Mathieu će ga razbiti...

 

Kako je svinja postala mesar (Wie das Schwein...), red. Gregorius Gray, Austrija
Naoružani pljačkaš upada u mesnicu. Umjesto novca traži kobasice i meso, a osobito mu je važna prava mesna rolada...

 

Hladni tuš (Hidegzuhany), red. Orsi Nagypal, Mađarska

Za vrijeme jedne tople ljetne noći, naivni sedamanestogodišnjak Robert i Fero, mladi Rom koji se učlanio u lokalnu dramsku grupu, moraju se suočiti sa predrasudama...

 

Voda (Agua!), red. Mikel Rueda, Španjolska

Guille i Alex dolaze iz različitih svjetova i ne poznaju se, ali ih povezuje strast prema plivanju...

 

Sloboda (Liberdade), red. Gabriel Abrantes, Benjamin Crotty, Portugal

Liberty je mladić koji sanja o ljepšoj budućnost. S njim je prekrasna mlada Kineskinja. Samo jedna stvar nedostaje do savršenstva...

 

Misli o umiranju (Ajatuksia kuolevaisuudesta), red. Jani Ilomäki, Finska

Osmogodišnjaku Antti rečeno je da se njegovog psa mora uspavati. On počinje razmišljati što bi ta smrt mogla značiti...

 

Majka (Matka), red. Łukasz Ostalski, Poljska

Utjecajna političarka Małgorzata u svojoj kući zatekne sina narkomana u nesvjesti i pored njega unakaženo tijelo mlade djevojke...

 

Skok (Skok), red. Kristina Grozeva, Petar Valčanov, Bugarska

Neženja Gosho brine o kući bogatog rođaka, a kad mu na vrata zakuca očitavateljica brojila vode uslijedit će ljubavna priča...

 

Isprana ljubav (Washed Up Love), red. Dylan Cotter, Irska

Dvije sredovječne sestre Moira i Cáit na plaži nalaze nagog mladića koji čini se Moiri izjavljuje ljubav...

 

POPULARNI PROGRAM

Prije ponoći (Before Midnight), ljubavna drama, red. Richard Linklater, SAD, 2013.

uloge: Ethan Hawke, Julie Delpy, Seamus Davey-Fitzpatrick, Xenia Kalogeropoulou, Walter Lassally 

Gotovo dva desetljeća prošlo je otkako su se Amerikanac Jesse i Francuskinja Celine prvi put sreli, a devet godina nakon zadnjeg susreta s njima pratimo ih na ljetovanju u Grčkoj, gdje razgovaraju o životu i ljubavi...

Festivalske premijere: Sundance Film Festival, Berlin 2013.

 

Čovjek od čelika (Man of Steel), akcijski pustolovni, red. Zack Snyder, SAD, 2013.

uloge: Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon

Mladić je prisiljen suočiti se sa svojim izvanzemaljskim podrijetlom kad Zamlju napadnu pripadnici njegove rase

 

 

 

 

pula film festival festival film pula pff
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati