Novi album FOB-a u izdanju etikete PDV

Novi album FOB-a u izdanju etikete PDV

24.10.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

PDV je nova izdavačka etiketa pokrenuta od strane Pozitivnog ritma, koji je domaćoj i široj javnosti postao uglavnom prepoznatljiv po rezultatima u organizaciji festivalskih i klupskih dogadjanja. Unatoč činjenici da diskografske aktivnosti pamte bolje dane, pokretanjem izdavaštva Pozitivan ritam vraća se svojim korijenima i tamo od kuda je sve krenulo, kada su članovi tima kao tinejdžeri početkom 90ih godina prošlog stoljeća pokretali lokalne scene, samostalno objavljujući izdanja svojih i drugih bendova, ostavljajući za sobom materijalne dokaze svojih kreativnosti, nastavljajući i danas taj neprekidni proces. Koliko nam mogućnosti i prilike budu dopuštale, PDV će bez ograničavanja prema stilskim definicijama svoja glazbena izdanja objavljivati u vinilnim (Prekomjerna Doza Vinila) i digitalnim (Puna Digitalna Vreća) formatima.

 

Ovom prilikom veliko nam je zadovoljstvo najaviti objavljivanje albuma:

 

FOB "...ako ne možeš napraviti sam bar pokvari drugome..."

LP / CD / download (PDV, studeni 2014.)

 

Pulski punkrock sastav FOB, punog naziva Fakofbolan, koji je nedavno napunio punoljetnost postojanja, ujedno je jedan od najdugotrajnijih i najpopularnijih punk bendova na ovim prostorima. Počeci benda vezani su uz kolektiv Monte Paradiso, u sklopu kojeg su započeli sa organiziranjem istoimenog, danas već legendarnog hardcore punk festivala, koji je ove godine pod koordinacijom nove generacije zakoračio u treće desetljeće održavanja. Pjesme sa prijašnjih albuma kroz godine postale su stalnim repertoarom domaćih pankera, pjevane u glas s bendom na mnogobrojnim koncertnim nastupima.

 

Na objavljivanje novog, četvrtog po redu studijskog albuma naziva "...ako ne možeš napraviti sam bar pokvari drugome...", čekali smo punih 10 godina od izlaska albuma "Provincija uzvraća udarac", neposredno nakon kojeg je bend ušao u stanje višegodišnje stagnacije, do trenutka kada su se kroz reaktivizaciju u nekoliko posljednjih sezona pojavili sa nizom rasprodanih koncerata i usviraniji nego ikada, istovremeno radeći na novim materijalima.


Kod prepoznatljivosti FOB-ovog stila nema puno nedoumica; i dalje pjevaju o stvarima kojima na njima osebujan način kritiziraju negativna stanja u današnjem društvu, u pjesmama koji kod većine poklonika svoje vrhunce dosežu u "sing-a-long" refrenima, sve skupa zapakirano u kombinaciju "uličnog" punkrock i "melodičnog" hardcore stila. Ono što vam ovom prilikom možemo najaviti je dosad najzreliji i najkvalitetnije isproducirani album Fakofbolana, uz briljantno sročenu i isporučenu punk liriku.

 

Od "Provincije..." održala se ista postava benda, u sastavu: Šapo (vokal), Tibor (gitara), Djuro (bas) i Dejo (bubnjevi). Snimanje novog albuma odvijalo se kroz 2012./2013. u pulskom studiju Partyzan, smiksan je u Sloveniji, masteriziran u Engleskoj, na njemu se pojavljuju razni gosti, a sve skupa s potpisom renomiranog domaćeg producenta Edija Cukerića.

 

Kako novi album sadrži 11 pjesama, u razdoblju od 21.-31. listopada, putem službene web stranice i pratećih društvenih mreža objavljivati će se po jedna dnevno na preslušavanje online, da bi u petak, 1. studenog, točno u podne,  album "...ako ne možeš napraviti sam bar pokvari drugome..." bio objavljen u cijelosti i pušten u prodaju putem download-a, i novog webshop-a etikete PDV na adresi www.pdv.com.hr, koja će zaživjeti istom prilikom. Video spot za prvi singl s albuma, kao i vinilno (LP) i CD izdanje pustiti će se u opticaj nedugo zatim, ostani u toku!

 

PDV najavljuje:
- video spot za prvi singl sa albuma Fakofbolan-a!
- posebno strip izdanje sa ilustracijama tekstova domaćih i inozemnih strip umjetnika uz LP izdanje novog albuma FOB-a!
- Radikal Dub Kolektiv "Hellness Centar" LP+CD/CD/download (posljednji album snimljen prije razlaza pionira domaće dub scene)!
- Radikal Dub Kolektiv 12" (pjesme dosad objavljene samo na CD-ima)!
- V/A "Seasplash ritam" DLP/CD/download (kompilacija motivirana prvim desetljećem Seasplash festivala, uklj. ekskluzivno napravljene i snimljene pjesme pripadnika domaće "bass culture & sound system" scene koju festival godinama podržava i stvara)

PDV FOB Pula Pozitivan Ritam album etiketa izdavačka etiketa festival organizacija koncerti bend scena izdanja albumi vinyl download punk Fakofbolan
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati