Nova tehnologija mijenja oglašavanje na Internetu

Nova tehnologija mijenja oglašavanje na Internetu

15.5.2010. // Znanost.com // Objavljeno u kategoriji Znanost i tehnologija

Postavljanje oglasa na internetskim stranicama bit će ubuduće jednostavnije i profitabilnije zahvaljujući novoj tehnologiji razvijenoj na Sveučilištu u Torontu. Ona omogućava da oglas bude veličinom prilagođen svakom raspoloživom prostoru na internetskoj stranici.

Oglasi na Internetu sada su dostupni u tri ili četiri specifične veličine što znači da stranica mora biti dizajnirana i prilagođena za oglase. Zbog veličine su uvelike ograničene opcije postavljanja oglasa i način na koji oglas izgleda na uređajima poput iPhonea i iPada. Međutim, nova tehnologija koju je razvio Parham Aarabi, izvanredni profesor na University of Toronto Electrical and Computer Engineering, omogućava da se oglasima veličina mijenja automatski kako bi se prilagodili bilo kojem prostoru na internetskoj stranici.

„Trenutno se značajan dio upotrebljivog web prostora ne koristi za oglašavanje zbog standardiziranih oglasa koji se u njega ne uklapaju“, kaže Aarabi. „Naša tehnologija prva je uopće koja prilagođava oglase bilo kojem dostupnom prostoru na internetskoj stranici. Naša tehnologija može automatski i dinamički regenerirati oglas u svakoj veličini, rezoluciji ili aspektu, uzimajući u obzir sadržaj oglasa, relevantni tekst i druge informacije.“

Prema njemu, tehnologija će biti komercijalno uspješna jer će se njenom primjenom ranije neiskorišten prostor moći koristiti za oglašavanje. „Budući da tržište online oglašavanja vrijedi milijarde dolara, ova tehnologija može značajno povećati prihode izdavačima i stvoriti nove mogućnosti za oglašivače“, navodi Aarabi.

Izvor: University of Toronto

tehnologija oglašvanje arketing oglašavanje na internetu web internet nove tehnologije
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati