Nokia N95 8GB - džepni monstrum

Nokia N95 8GB - džepni monstrum

12.10.2007. // Idesh magazin // Objavljeno u kategoriji Znanost i tehnologija

Na tržište je upravo izašla pojačana verzija jednoga od najsavršenijih all in one uređaja Nokije N95. Kad je o mobitelima riječ Finci do sada nisu zakazali, ali N95 nije samo mobitel, u njemu se skrivaju svi uređaji potrebni poslovnom čovjeku, avanturistu, pozeru ili mornaru. I baš kad smo mislili da je N95 that ultimate shit, Nokia je na tržište izbacila N95 8GB, spravicu koja će zamijeniti sve uređaje koje ste do sada koristili.


N95 8GB, osim mogućnosti telefoniranja, SMS-anja, MMS-anja i još tisuće drugih koje nikada i ne koristite, ima i kameru od 5 megapiksela kojom ćete slikati u rezoluciji 1280 x 1024px. Ako se pitate koliko će vam memorijskih kartica trebati za spremanje tolikih slika, odgovor je - niti jedna! N95 8GB nema utore za memorijske kartice, ali zato ima 8GB memorije, što je dovoljno za slike s cijeloga ljetovanja, oko 6000 MP3-a ili desetak filmova. Nemojte misliti da ćete te stvari samo prenositi, na njegovom 2,8 inčnom ekranu može se komotno pogledati film, je, i onaj film, a u nedostatku vlastitog, spajate se na net brzinom od oko 1Mb/s i legalno ih skidate. Ako vam je pet centimetara dijagonale ekrana premalo, iskoristite ugrađeni TV out i spojite ga direktno na kućni televizor za obiteljsku zabavicu.

S ovim mobitelom vam se ne može dogoditi ni da se izgubite na maturalcu, jer ima ugrađenu GPS navigaciju. Ako se nađete u getu neke svjetske metropole, samo se latite svoga mobitela i on će vam pokazati najkraći put do utočišta.

U Hrvatskoj N95 8GB još nije dostupan, ali samo što nije stigao. Do onda se možete tješiti s običnim N95 ili čekati i skupljati lovu za dan kada dođe, jer cijena će mu biti oko 600 eura.

gps mobitel mp3 nokia
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati