New Order potvrdili nastup na Exit festivalu 2012.

New Order potvrdili nastup na Exit festivalu 2012.

2.2.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Main Stage Exit festivala 2012. ponovo će postati mesto gdje se stvara glazbena povijest. Exit s ponosom najavljuje da će New Order, jedan od najcjenjenijih i najutjecajnijih bendova današnjice nastupiti na Petrovaradinskoj tvrđavi u petak 13. srpnja 2012. u Novom Sadu.

Bend koji i dalje drži rekord za najprodavaniji singl na vinilu od 12 inča svih vremena, apsolutni hit iz 1983. Blue Monday nastavlja biti nevjerojatno aktualan i popularan čak trideset godina nakon njegovog objavljivanja.

Kombinirajući rock i pop s elektronskom i dance muzikom, i energijom tadašnjih underground klubova, stvarajući hit za hitom i konstantno pomičući granice, New Order su uspostavili standarde kakve će mnogi godinama kasnije pratiti.

"Svi smo uzbuđeni što će New Order nastupiti na Exit-u ove godine. Tko može zaboraviti klasike poput Love Will Tear Us Apart, Bizarre Love triangle i naravno najpoznatiji Blue Monday.

Ne mogu ih dočekati čuti na Exit-u a siguran sam da su i fanovi podjednako uzbuđeni", rekao je Bojan Bošković, generalni menadžer Exit festivalа.
 
O EXIT FESTIVALU: Exit je ljetni glazbeni festival koji se održava jednom godišnje u Novom Sadu od 2000. godine. Festival traje četiri dana, održava se početkom srpnja, na magičnoj Petrovaradinskoj tvrđavi koja potječe iz osamnaestog stoljeća, naslonjenoj na obalu Dunava.

Exit je već godinama jedan od najboljih muzičkih festivala u Europi i mjesto gdje su neke od svojih najboljih nastupa imali Snoop Dog, Prodigy, Paul Weller, Arctic Monkeys, Moby, Chemical Brothers, Frankie Knuckles, Iggy Pop, Garbage, Primal Scream, Roger Sanchez, Carl Cox, Jamiroquai, Nick Cave, Billy Idol, Portishead, David Guetta i mnogi drugi.

Exit je 2007. godine osvojio nagradu Najbolji europski festival koju dodjeljuje asocijacija 40 najvećih europskih festivala. Exit podržava veliki broj društvenih i humanitarnih inicijativa i akcija. The State of Exit Fondacija osnovana je 2010. kako bi pomogla unapređenje visokog obrazovanja u Srbiji.

New Order Exit Festival 2012. Main Stage Blue Monday singl Bojan Boškovic rock pop elektronika dance underground muzika
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati