Najbolje od domaće i regionalne scene na 7. Dimensions festivalu!

Najbolje od domaće i regionalne scene na 7. Dimensions festivalu!

15.8.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Kultni njemački glazbeni sastav Kraftwerk otvorit će 29. kolovoza sedmi Dimensions festival u pulskoj Areni uz Nilsa Frahma, Moodymanna, Nubya Garciju, Josey Rebelle i Deboru Ipekel. Nakon otvorenja festival se do 2. rujna seli na tvrđavu Punta Christo gdje će se dugom popisu izvođača kao i svake godine pridružiti brojna domaća i regionalna imena.

Glavna Dimensions pozornica, The Clearing, i ove će godine ugostiti najveća imena festivala kao što su Bonobo u posebnom cjelovečernjem setu, Ninu Kraviz i Jona Hopkinsa, a uz njih nastupa hrvatski techno mag Petar Dundov koji će publiku ispred glavne pozornice rasplesati u četvrtak, 30. kolovoza. Dundov je sinonim za svjetski prepoznat i cijenjen techno, izdaje za legendarnu belgijsku kuću Music Man te izdavačku kuću Jeffa Millsa Tomorrow, a svaki je njegov nastup jednako intrigantan i plesan. Na The Clearingu će u petak, 31. kolovoza nastupiti i domaći projekt Jan Kinčl & Regis Kattie, kolaboracija zagrebačkog DJ-a, producenta i live act izvođača Kinčla te francuskog klavijaturista Kattieja koji će međunarodnoj publici predstaviti svoj hvaljeni album prvijenac "In Plain Sight" nedavno izdan za etiketu PDV.

jankincl regiskattie

Jan Kinčl & Regis Kattie

Šumovita The Garden pozornica ugostit će niz uglednih imena iz svijeta housea, jazza i svih “feel good” žanrova, a među njima se 30. kolovoza na Dimensions ponovno vraća veteran electro - house scene Eddy Ramichkoji je svojim energičnim radijskim i klupskim angažmanom obogatio domaću scenu, a kao producent i DJ privukao pozornost diljem svijeta. Ballroom, najintimniju pozornicu festivala s kapacitetom od samo 100 ljudi u subotu će zauzeti domaća izdavačka kuća PDV sa svojim gostima. Skeptik, novi projekt Pere Fullhousea, je ekspresija mračnog, hipnotičkog, subverzivnog i eksperimentalnog techna. Hrvatski DJ i opsesivni kolekcionar vinila Borut Cvajner je istinski ljubitelj glazbe, a njegova zarazna energija je nešto na što plesni pod nije imun. Jogarde i Felver, cijenjena imena zagrebačkog undergrounda nastupit će u duetu kao i Mimi i DJ Labud iz ekstrakt kolektiva, a tu je i DJ, radijski voditelj, urednik, organizator te član Seasplash koletiva Bebetto.

eddy

Eddy Ramich

Jedan od pokretača domaće underground scene posljednjih petnaest godina, DJ i producent Ilija Rudman, poznat po svojim eklektičnim setovima, s više od 70 izdanja diljem svijeta i vlastitom izdavačkom kućom Imogen Recordings u nedjelju će zatvoriti The Void pozornicu uz Palms Trax i Josey Rebelle. U nedjelju će se domaće i regionalne snage predstaviti na Arija pozornici, a ove se godine na tvrđavu penje Avoid aka Vladimir Ačić jedan od najcjenjenijih techno DJ-a i producenata u Srbiji, zatim dvojac koji stoji iza Out of Place labela, prvog osječkog vinyl labela; Insolate i VolsterInsolate je svjetski prepoznata hrvatska DJ-ica, dobro znana Dimensions publici, koja iza sebe ima izdanja na labelima kao što su Deeply Rooted, Decoy, KMS i Random Island. Iz Slovenije sa širokom paletom elektroničkih zvukova stižu Roli i Marta . Na popisu izvođača je i Dušan Doo Predojević, jedan od utemeljitelja Beyond House kolektiva, jednog od najaktivnijih na beogradskoj underground sceni.

Animated GIF-downsized large 5

Pogledajte video najavu 7. Dimensions festivala!

Ove godine novost je i suradnja festivala s Mastercardom. Tako će Mastercard kao partner festivala svim korisnicima Mastercard® i Maestro® kartica osigurati brojne pogodnosti. Beskontaktne i standardne Mastercard i Maestro kartice su službeno sredstvo plaćanja na festivalu te ih se može koristiti za kupnju hrane i pića na festivalskim lokacijama umjesto festivalske kartice. Korisnici ovih kartica pri kupnji hrane i pića ostvaruju 10% popusta, a isti popust se ostvaruje i pri kupnji promotivnih proizvoda Mastercard i Maestro karticama.

***