Najavljen međunarodni poljoprivredni sajam u Pazinu - AgroTerra Istra 2023.

Najavljen međunarodni poljoprivredni sajam u Pazinu - AgroTerra Istra 2023.

4.4.2023. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Od 14. do 16. travnja svi u Pazin na poljoprivredni sajam!

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u prostoru polivalentne dvorane Školsko-gradske sportske dvorane na adresi Tugomila Ujčića prof. 2. u Pazinu najavljen je drugi međunarodni poljoprivredni sajam koji će se od 14. do 16. travnja održati u Pazinu upravo na lokaciji spomenute sportske dvorane. Predstavnicima medija obratili su se direktor sajma Marko Londero iz tvrtke Mars Eventi d.o.o., zatim gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije Ezio Pinzan, predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Robert Momić i predsjednik Ceha za poljodjelstvo Obrtničke komore Istarske županije Dean Matić.

Na samom uvodu u konferenciju Londero je pozdravio nazočne medije, govornike i ostale nazočne partnere te objavio da je sajam u potpunosti popunjen te da mjesta za izlagače više nema: „Kako bi rekli i za koncerte, mogu proglasiti da je sajam „sold out“! Odaziv je ove godine bio veći za 25 % od prvog izdanja sajma, a upiti za kvadrat mjesta na sajmu stižu još uvijek te nastojimo nekako udovoljiti svima koliko se to realno može. Zahvaljujemo se našim partnerima u organizaciji poljoprivrednog sajma. Njihova podrška nam je značajna i zato zahvaljujem Gradu Pazinu, Istarskoj županiji, Obrtničkoj komori Istarske županije i Cehu za poljodjelstvo. Zahvaljujemo i domaćinima iz Pazin sporta d.o.o. koji su nam evo već drugu godinu partneri te se u njihovim prostorima Školsko-gradske sportske dvorane ovaj sajam i održava. Moram preciznije napomenuti da su popunjeni prostori kako unutar tako i izvan dvorane te pozivam sve posjetitelje da obiđu obje lokacije.“ Ove godine dolazi i više izlagača iz inozemstva i to iz Italije, Slovenije te Slovačke, a odaziv povećan je i odaziv domaćih izlagača. Unatoč brojnim poskupljenjima, cijena izlagačkog prostora na sajmu ostala je na razini prošlogodišnje.  

O ostalim aktivnostima u gradu tijekom sajma dodatno je izvijestila gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić: „Odlične su vijesti da je prošlogodišnji sajam ove godine već narastao. Pružamo podršku sajmu jer je poljoprivreda vrlo važna grana gospodarstva. Mjesto sajma postaje značajno mjesto gdje se ljudi povezuju i stvaraju neke nove poslovne kontakte, a sve je to u svrhu daljnjeg razvoja te grane.“ Naglasila je i dodatni program u kojem sudjeluju i lokalni trgovci i trgovkinje koji će ovom prilikom nuditi posjetiteljima 20 i više posto popusta na dio asortimana. Tijekom sajmenih dana, ugostiteljskim objektima odobreno je dulje radno vrijeme. Trgovine koje će nuditi posebne popuste su:  trgovina Nika, Antica torte i kolači, Metraža Štefi, T.O. Tony, trgovina Clover, Niki Shoes i Niki Fashion Corner, trgovina Maja, trgovina Laura, trgovina Aksea i trgovina Amica. Gradonačelnica je pozvala na strpljenje sve posjetitelje radi nove regulacije prometa u Pazinu te da se informiraju i prate najave o prometu i parkinzima koje će moći pronaći na mrežnim stranicama organizatora i društvenim mrežama. Bit će osigurano dovoljno parkirnih mjesta koja će možda biti samo par minuta šetnje udaljena od lokacije održavanja sajma.  

Podrška Istarske županije je prisutna od prvog dana nastanka ideje o sajmu te se medijima obratio pročelnik UO za poljoprivredu Ezio Pinzan: „Želim se prvenstveno zahvaliti tvrtki Mars eventi i Marku Londeru koji su pokrenuli ovu ideju da Istra dobije sajam poljoprivrede te svim ostalim partnerima kao što je Grad Pazin, Obrtnička komora i Ceh za poljodjelstvo. Izazov u poljoprivredi je uskladiti i prilagoditi se novim kanalima prodaje. No, vjerujem da usprkos novim trendovima online prodaje, direktna promocija i prodaja uživo još uvijek nešto što se neće zamijeniti i što ima posebnu draž. Upravo je i ovaj sajam mjesto gdje se susreću ponuda i potražnja, kupci i prodavači, te je to izuzetna prilika da se sklope novi poslovi i da se promoviraju oni koji tek stasaju na tržištu ili žele biti vidljiviji i dostupniji konačnom kupcu.“ Pinzan je još dodao da se zahvaljuje organizatoru što nastavlja razvijati sajam te se nada da će ove godine postići još bolji rezultat u broju zadovoljnih izlagača i posjetitelja.

Suradnja organizatora i Obrtničke komore Istarske županije također je vrlo važna podrška od prvog sajma. Ona je kreirana u smjeru omogućavanja popusta za izlagače od 25% koju daje Mars Eventi d.o.o. i drugih 25% koje participira Obrtnička komora Istarske županije svim obrtnicima članovima OK-a koji se žele prijaviti i izlagati na ovom poljoprivrednom sajmu. „U ime Obrtničke komore Istarske županije nastavljamo suradnju s poljoprivrednim sajmom u Pazinu. Osvrnuo bi se na važnost ovog sajma i kada spominjemo neke brojke na području naše županije. U Istri djeluje oko 5.000 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG), oko petstotinjak poljoprivrednih obrta, a onih koji se bave isključivo poljoprivredom kao osnovnom djelatnosti je oko 150. Zato moramo surađivati i našim poljoprivrednicima omogućiti sudjelovanje na ovom sajmu,“ naglasio je Momić. 

Dean Matić predsjednik Ceha za poljodjelstvo spomenuo je da je ove godine izazov još veći jer je već prvi sajam bio vrlo uspješan. „Ponoviti uspjeh druge godine je itekako izazov i nadamo se da će se cilj postići, da će se povećati brojke posjetitelja i izlagača. U suradnji s organizatorom sajma tvrtkom Mars eventi d.o.o. i Obrtničkom komorom Istarske županije i ove godine omogućit ćemo članovima Komore popust od ukupno  50% na zakup izložbenog prostora. Ovo je izuzetna prilika da se proizvođači predstave i dođu do novih kontakata i poslovnih prilika,“ spomenuo je Matić.  

Na sajmu poljoprivrede će se moći pronaći: proizvodi s raznih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, pčelara, maslinara, vinara, pršutara, proizvođača sireva i ostalih mliječnih proizvoda, proizvođača eko prehrambenih proizvoda, moći će se vidjeti i kupiti proizvode destilerija i proizvođača pive te proizvođača raznih drugih prerađevina na bazi povrća, voća, morskih plodova, proizvođače ili zastupnike za veliku i malu poljoprivrednu mehanizaciju, agrarije, rasadnike te sve ostale koji su povezani s poljoprivredom. Karakteristika ovog sajma je izvrsna posjećenost i zbog bogate ponude proizvoda kako za male, hobi poljoprivrednike, tako i za velike poljoprivredne proizvođače. Unutarnji izložbeni prostor prostire se na cca. 1.200 kvadrata, a vanjski na 6.000 kvadrata. 

Otvorenje sajma je u petak, 14. travnja u 12 sati i bit će otvoren do 19 sati. U subotu su vrata sajma otvorenja od 10 do 19, dok je u nedjelju sajam otvoren od 10 do 17 sati. 

Ulaz na sajam za sve posjetitelje je besplatan! 

Sajam će se održati u Pazinu u prostoru Školsko-gradske sportske dvorane i na površinama oko samog objekta. 

Detaljan program sajma bit će uskoro objavljen na mrežnoj stranici i društvenim mrežama. 

www.agroterraistra.com

 


sajam pazin dvorana travanj vikend agro terra istra istra besplatan ulaz
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati