MORCHEEBA @ Tvornica Kulture, Zagreb 08.12.2013.

MORCHEEBA @ Tvornica Kulture, Zagreb 08.12.2013.

25.11.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Poznati britanski pop sastav Morcheeba nastupit će u Velikom pogonu Tvornice kulture u nedjelju, 8. prosinca u sklopu velike europske turneje na kojoj promoviraju aktualni album “Head Up High”.

 

“Trip hop pioniri nastavljaju širiti svoje vidike ubacujući elemente dancehalla, dubstepa i rocka u svoj prepoznatljivi, zarazni groove.” - piše o albumu The Independent, dok All Music Guide vokal Skye Edwards naziva “inspirativnim”.

 

Londonski koncert održan 19. studenog u Forumu otočki mediji iznimno su nahvalili ističući karizmu frontwoman Skye Edwards, savršenu ritam sekciju te odličan odabir set liste u kojoj je jednak prostor ostavljen novim pjesmama, kao i najvećim hitovima benda. Na popisu izvedenih pjesama našle su se tako “Part of the Process”, “Rome Wasn’t Built In A Day”, “Blindfold”, The Sea”, “Never An Easy Way”, “Shoulder Holster”, “Gimme Your Love” i mnoge druge iz gotovo 18 godina duge karijere.

 

Podsjetimo, Morcheeba se na sceni pojavila sredinom 90-tih u vrijeme proboja trip hopa na svjetsku glazbenu scenu. Već prvi album “Who Can You Trust” i singl “Trigger Hippie” u kojem smo upoznali fascinantnu vokalisticu Skye Edwards (koja uz braću Paula i Rossa Godfreya čini bend) priskrbili su im podršku medija i vojsku fanova što se dodatno učvrstilo drugim albumom “Big Calm”. Izdanje iz 1998. ostalo je upamćeno jedan je od najpopularnijih albuma tog desetljeća nošeno ogromnim hitovima “Blindfold”, “Shoulder Holster” i “The Sea”. I sljedeći je album – “Fragments Of Freedom” – s glavnim singlom “Rome Wasn’t Built In A Day” polučio ogroman uspjeh, mada je grupu više okrenuo u pop vode. “Charango” iz 2002. predstavlja na neki način kraj prvog perioda rada grupe jer nakon njega Skye odlazi i na sljedeća dva izdanja braća Godfrey surađuju s brojnim pjevačicama. Srećom, nakon gotovo osam godina izbivanja Skye se vraća u postavu na albumu “Blood Like Lemonade”, a njezin osebujan vokal slušat ćemo i na “Head Up High”.

 

Nastup ovih miljenika domaće publike predstavlja prvo veliko strano gostovanje najavljeno za kraj godine, a velik interes pokazuje i činjenica da je dosad prodano više od 70 % kapaciteta Tvornice.

 

ULAZNICE

 

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 150 kn, dok će na dan koncerta koštati 170 kn. Ulaznice potražite na prodajnim mjestima i u sustavima Eventima i Entria.

 

Koncert Morcheebe organizira Tvornica kulture.

kapacitet promocija album turneja Europa vokal ritam sekcija lista MORCHEEBA Zagreb Tvornica Kulture ulaznice prodaja organizator koncert set prodaja
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati