Mistično i energično – održan koncert Chelsea Wolfe i Brutusa u Rijeci

Mistično i energično – održan koncert Chelsea Wolfe i Brutusa u Rijeci

6.8.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba


Nastavak Ciklusa Furioza – glazbenog programa unutar programskog pravca Kuhinja, Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture*, 1. kolovoza 2018. vrlo je uspješno označio koncert američke karizmatične i svestrane glazbenice Chelsea Wolfe u kombinaciji s energičnim belgijskim trojcem, bendom Brutus koji je Trg riječke rezolucije ispunio žestokim ritmovima i tonovima. Ovaj koncert Kuhinja je organizirala s riječkim Distune Promotion.


Brutus – energični trojac u sastavu Stephanie Mannaert, Peter Mulders i Stijn Vanhoegaerden na pozornicu je izašao u 21 sat i kratko ali furiozno predstavio svoj album prvijenac. Publika je uživala u svakoj minuti ovog nastupa u kojem je posebnu pozornost plijenila Stefanie Mannaerts, bubnjarica i pjevačica čiji vokal, karizma i talent predvode cijeli bend. Nakon Brutusa na pozornicu je izašla s nestrpljenjem iščekivana Chelsea Wolfe sa svojim bendom kojega čine Ben Chisholm (synth, bas, klavir i elektronika), Jess Gowrie (bubnjevi) i Bryan Tulao (glavna gitara). Nastup je otvorila sjajnom izvedbom Carrion Flowers s predzadnjeg albuma, Abyss, a nastavila s pjesmama s najnovijeg albuma Hiss SpunSpun i Vex. Chelsea Wolfe je samim izlaskom na pozornicu – svojom karizmatičnom pojavnošću, izrazitom kvalitetom glasa, lelujavim i laganim kretnjama po stageu publici ponudila pravo osvježenje u koncertnoj sezoni Rijeke. Unatoč promjeni lokacije nastupa radi velikog interesa publike, s Trsatske gradine na Trg riječke rezolucije, doživljaj koncert nije bio umanjen, čak naprotiv – lokacija u historicističkom gradskom centru, pred starom crkvom, pokazala se odličnom. Atmosfera koncerta usijala se na samom kraju nastupa, za vrijeme bisa na kojem je Chelsea Wolfe izvela prvu laganu pjesmu večeri Survive, a koncert zaključila izvedbom pjesme Scrape.


Ciklus Furioza nastavlja se novim glazbenim događanjem zakazanim za subotu 25. kolovoza kada će se na prostoru bivše tvornice Torpedo odviti velika fešta elektronike – Torpedo ONE s 13 DJ-eva i producenata koji će nastupiti na 3 pozornice, od kojih će jedna biti pod ravnanjem Ciklusa Furioza.  Među glazbenicima posebno se ističu headlineri: Alexander Kowalski (Berlin), Heiko Lauxa (Berlin), Inga Mauer (Sant Petersburg) i Rrose (London). Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 70,00 kn mogu se kupiti u sustavu Entrio i Dallas Music Shopu Rijeka. Na sam dan događanja, ulaznica će iznositi 90,00 kuna.


Medijski pokrovitelji: Novi list, Totalni FM Rijeka, Vox Feminae, Radio Student
Medijski prati i podržava Radio Rijeka


*Programski pravac Kuhinja Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture bavi se manjinama, identitetima i migracijama, a od 2020. djelovati će u prizemlju H zgrade ex kompleksa Rikard Benčić kao novi riječki društveno-kulturni centar.


rijeka 2020 rijeka torpedo torpedo one party Alexander Kowalski
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati