Massive Attack u petak napada Zagreb!

Massive Attack u petak napada Zagreb!

3.11.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Bristolski 'izumitelji' trip hopa nakon šest godina izbivanja, povodom promocije svog novog albuma, stižu u metropolu Lijepe naše. Datum je 6. studenog, a mjesto Dom sportova.Pionire trip – hopa, bristolsku grupu Massive Attack hrvatska publika je već imala prilike slušati i gledati 2003. godine na zagrebačkoj Šalati kada su priredili nezaboravno audiovizualno iskustvo.

Šest godina poslije, Robert „3D“ Del Naja i Grantley „Daddy G“ rade na novom albumu, kreću na novu turneju i ponovno dolaze u Zagreb, ali ovaj put u Dom sportova.

Tijekom turneje koja počinje u Londonu, a završava u Švicarskoj, članovi benda planiraju promovirati svoj posljednji peti studijski album kojeg će završiti u jesen i koji su započeli pod radnim naslovom 'Weather Underground', ali su ubrzo odustali od tog imena.

Popis pjevača koji će izvoditi pjesme ili dijelove pjesma impresivan je, a takav je i line up zvijezda s kojima su do sada surađivali tijekom dvadesetogodišnje karijere - Madonna, David Bowie, Tricky ili Sinead O'Connor su samo neke od njih.
 
Riječ je o turneji kojom će Massive Attack promovirati svoj novi album koji bi se na tržištu trebao pojaviti u rujnu, a o kojem se malo toga zna.

Koncerti ovog dvojca (nekad trojca kad je u grupi bio Andrew Vowles popularno zvani Mushroom ili Mush) koji je neobično ime dobio po zabavi koja se održavala u velikom skladištu, a na koju su članovi benda voljeli ići tijekom '80-ih, uvijek pružaju i neponovljiv vizualni doživljaj zbog originalnih scenografija u čijem idejnom stvaranju često sudjeluje i osnivač grupe Robert Del Naja, poznatiji kao ''3D'' koji je prije bavljenja glazbom – crtao grafite.

Massive Attack u svojoj bogatoj glazbenoj prošlosti ima nekoliko studijskih albuma: Blue Lines, Protection, Mezzanine, 100th Window, LP5 a izdali su i album remixeva No protection na kojem je radio Mad Professor.

Grupa je izdala i singlove Any love, Daydreaming, Unfinished sympathy, Safe from Harm, Massive Attack EP, Sly, Protection, Karmakoma, Rising son, Teardrop, Angel, Inertia Creeps, Special Cases, Butterfly Caught i Live with me.

Kreativnu energiju uložili su i u izradu soundtracka za film Danny The Dog kojeg je režirao Louis Leterrier, a publiku su počastili i dvjema kompilacijama Collected i Singles 90/98.

Tako će Zagreb dobiti još jedno 'veliko ime' svjetske scene u ovoj odličnoj koncertnoj godini.

Ulaznice za zagrebački koncert kreću u prodaju 20. svibnja po jedinstvenoj cijeni od 220 kuna, a mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Ticketproa kao i putem internet stranice www.ticketpro.hr.

Koncert organizira Lupapromotion.
 
Video:
 

Massive Attack Zagreb Lupapromotion Dom Sportova
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati