Marcin Wasilewski Trio i Buster Williams ''Something More'' Quartet u petak na Valamar Jazz Festivalu!

Marcin Wasilewski Trio i Buster Williams ''Something More'' Quartet u petak na Valamar Jazz Festivalu!

28.6.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Poreč, 27. Lipnja - Na četvrtoj večeri Valamar Jazz Festivala očekuju vas nastupi Marcin Wasilewski Tria te Buster Williams ''Something More'' Quarteta. Koncerti će se održati u 20 i 22 sata na otoku sv. Nikola nesporedno uz Poreč!

Marcin Wasilewski (glasovir), Slawomir Kurkiewicz (kontrabas) i Michal Miskiewicz (bubnjevi) bez sumnje čine jedan od najuzbudljivijih klavirskih trija europskog, ali i svjetskog suvremenog jazza. U godinama renesanse za akustični klavirski trio, ime Marcina Wasilewskog stoji uz bok pijanistima poput Brada Mehldaua ili pokojnog Esbjörna Svenssona. Njihov prvi album za prestižnu etiketu ECM, nazvan jednostavno Trio, dobiva nagradu njemačke glazbene kritike, a bio je zapažen i u Americi. Trio je u periodu od 2002. do 2008. zajedno sa zvijezdom poljskog jazza Tomaszom Stankom imao nekoliko američkih turneja, što je poprilično rijetko za europske glazbenike. Njihov treći album Faithful ime je dobio prema kompoziciji Ornettea Colemana iz 1966., a po riječima kritike radi se o do sada najsvestranijem studijskom projektu ovog trija.

Kontrabasist Buster Williams nezaobilazna je figura u suvremenoj povijesti jazza. U svojoj bogatoj karijeri koja traje već pedeset godina surađivao je sa nizom jazz velikana. Između ostalog, pratio je tri dive vokalnog jazza – Betty Carter, Sarah Vaughan i Nancy Wilson, a snimao je i nastupao s Jazz Crusadersima. Nakratko je surađivao s Milesom Davisom i Bobby Hutcherson/Harold Land kvintetom, a u osamdesetima uspostavlja intenzivnu suradnju sa Herbiem Hancockom, te je standardni član supergrupa Timeless All Stars i Sphere. Početkom devedesetih Buster osniva „Something More“ Quartet koji ćemo imati prilike vidjeti sutra, a trenutno se u njemu, uz Williamsa, nalazi troje iznimnih jazz glazbenika: saksofonist Mark Gross, pijanist Eric Reed te bubnjarka Cindy Blackman-Santana.

Festivalski program na otoku Sv. Nikola otvaraju Marcin Wasilewski Trio u 20 sati, a u 22 sata nastupa Buster Williams sa svojim ''Something More'' kvartetom.  Ulaznice po cijeni od 150,00 kn mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima, kao i na recepciji sljedećih Valamar hotela: Valamar Fortuna Island Hotel, Valamar Rubin, Valamar Riviera i Valamar Club Tamaris. Uz kupljenu ulaznicu osiguran je prijevoz do otoka Sv. Nikole.

Na sutrašnjem popratnom programu u sklopu Valamar Jazz Guerille – jazz uz kavu u Papillon cocktail & lounge baru od 10 sati možete uživati u nastupu For Sale kvarteta. Navečer od 23,30 na Valamar Jazz After Partyju u Villi Polesini nastupaju Kristijan Terzić & Friends.

 

 

PR

 

 

valamar jazz festival jazz
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati