Mali sportaši preplavili Opatiju na Turneji radosti

Mali sportaši preplavili Opatiju na Turneji radosti

6.5.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održalo se u ponedjeljak u sportskoj dvorani Marino Cvetković. Stotine osnovnoškolaca preplavili su Opatiju i pretvorili ju u centar amaterskog sporta Hrvatske.

 

Svečani program započeo je paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili Emil Priskić, zamjenik gradonačelnika, Fredi Glavan, ravnatelj te Tihana Butorac i Tomislav Gudić, predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih. Gospodin Priskić je tom prilikom istaknuo: ''O patija je sportski grad, a ova djeca danas to i dokazuju. Sretni smo što su Plazma Sportske igre mladih i ove godine odabrale Opatiju za svoju Turneju''.  

Plamen Igara u pratnji malih sportaša donio je Viktor, maskota Igara. U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Opatije koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjedničke ekipe u graničaru Gepardi i Munje plasirale su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji. Napeto natjecanje u atletici održalo se u 2 kategorije za djevojčice i dječake, a put u Savudriju osigurali su Nora Vasinski, Loren Car, Mia Babnik  i Rok Kinkela. U kategoriji fair play, plasman su u Savudriji osigurali su i Maja Turin i Niko Andretić. Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. U Coca- Cola Cup korneru glasalo se za najboljeg sportaša Hrvatske i učilo o važnosti reciklaže, u HPB korneru dijelili su se promotivni materijali, a u korneru Hrvatske pošte dijelili su se baloni.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.


Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebooku:

 “Plazma Sportske igre mladih”: https://www.facebook.com/plazma.sportske.igre.mladih/?ref=bookmarks

 i instagramu: igremladih_hr:  https://www.instagram.com/igremladih_hr/

sportske igre mladih opatija turneja radosti
Galerija fotografija (33)

Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati