Liburnia jazz - natječaj

Liburnia jazz - natječaj

17.3.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

MEĐUNARODNI NATJEČAJ ZA BANDOVE

Udruga Liburnia Jazz objavljuje Međunarodni natječaj za bandove koji bi željeli nastupiti na XI. Liburnia Jazz Festivalu.

Osnovan 2001. godine, Liburnia Jazz Festival je - prema prepoznatljivosti, broju koncerata i posjetilaca – definitivno najveći jazz festival u Hrvatskoj i regiji. Već 11 godina, Liburnia Jazz Festival se održava svakog prvog vikenda u srpnju.

XI. Liburnia Jazz Festival održat će se od 1.-3. srpnja 2011.

Osim velikih koncerata na Ljetnoj pozornici, off program Festivala, tzv. Street 
Jazz
, odvija se na nekoliko gradskih lokacija od ranih poslijepodnevnih do večernjih sati.

Svi bendovi koji žele svirati na XI. Liburnia jazz festivalu 2011. mogu se prijaviti na Natječaj. 
Natječaj će se odvijati u tri kruga:

 1. Rok za prijave na Natječaj je 10. travanj 2011., a rezultati će biti objavljeni 15. travnja na web stranici www.liburniajazz.hr. Šest odabranih bandova (+ dva rezervna) dobit će mogućnost nastupa na Street Jazz Festivalu (subota, 2.VII. i nedjelja, 3. VII.) u vrijeme i na mjestu koje odredi Organizator. Koncert traje 60 min.
 2. Najbolji među odabranima, imat će priliku nastupiti i uz headlinere Festivala na Velikoj sceni Ljetne pozornice u petak (1. VII.), subotu (2. VII.) ili nedjelju (3. VII.) 
  Glasovanje publike za 3 najbolja banda, bit će na Facebook stranici Festivala od 16. – 30. travnja. Trima najboljim bandovima, izabranima da nastupe na Ljetnoj pozornici, organizator će omogućiti besplatan smještaj ( 2 dvokrevetne sobe po bandu) u vrijeme nastupa na Festivalu i 200 € naknade
 3. Žiri sastavljen od istaknutih jazz glazbenika i jazz kritičara će u nedjelju, 3. srpnja, odabrati Pobjednički band XI. Liburnia Jazz Festivala.
  Pobjednički band će dobiti 4 stipendije za Ljetnu školu jazza Međunarodnog  kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu i nastup na međunarodnom jazz festivalu u Grožnjanu

POZORNICA
Organizator će osiguratii pozornicu, tehničara, ozvučenje i rasvjetu,  bas pojačalo, gitarsko pojačalo, komplet bubnjeva s tri stalka (bez činela) i električni klavir.
ARTIST PASS
Svi članovi odabranih bandova dobivaju Artist pass-ove koji im omogućuju besplatan ulaz na sve koncerte koji se održavaju na Ljetnoj pozornici.
MEDIJSKA PROMOCIJA
Festival tradicionalno najavama i reportažama prati 70-tak domaćih i inozemnih novinara, lokalne i nacionalne radijske i TV kuće, te nacionalni i internacionalni tiskani mediji.
Imena odabranih bandova bit će objavljena na flyerima, programskim knjižicama, web i Facebook stranici, a promo banda na web stranici Festivala, te video clip na Facebook stranici.

UVJETI NATJEČAJA
Bandovi se na Natječaj prijavljuju

e-mailom na adresu:
liburniajazz@gmail.com
Zbog veličine file-ova, poželjno je koristiti servise za slanje velikih file-ova: yousendit,...

poštom
 na adresu:
Liburnia Jazz 
Konjsko 92c
51415 Lovran
Hrvatska

Preporučujemo prijave e-mailom.

ZA PRIJAVU JE POTREBNO:

 • Ispunjen obrazac za prijavu
 • Kratka biografija banda (do 300 znakova)
 • Fotografija banda
 • LIVE audio snimka s tri kompozicije u mp3 formatu (zbog veličine datoteka,

Poželjno koristiti free-servere, npr. Yousendit ili sl.)

 • Video clip (link na You tube,...)

Organizator ne podmiruje troškove puta i boravka bandova odabranih u I. krugu..
Organizator će, na zahtjev banda, poslati službeno pozivno pismo kojim band može tražiti sufinanciranje troškova za nastup na Festivalu od svojih sponzora, donatora ili lokalne zajednice.
Organizator zadržava pravo izmjene i dopune pravila Natječaja.

 

 

jazz natječaj liburnia jazz festival opatija
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati