Laibach u Puli nakon skoro 20 godina

Laibach u Puli nakon skoro 20 godina

17.3.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

NAJAVLJENE GRUPE KOJE ĆE NASTUPITI NA 13. ART & MUSIC FESTIVALU.U konkurenciji, 10. i 11. travnja u Boćarskoj dvorani Uljanik, nastupit će Dance Mamblita iz Izole, Manisent i mentalnost te Multietnička atrakcija iz Beograda, iz Rijeke dolaze Davidof Kings i Disco-n-action, iz Zagreba Meduze i Nina, a iz Pule je Tutankhamon Space Machine. Kao gosti, osim Laibacha, nastupit će i Let 3, Damir Avdić i Flu

 

U glazbenoj konkurenciji ovogodišnjeg Art & Music festivala, koji traje od 6. do 11. travnja, 10. i 11. travnja u Boćarskoj dvorani Uljanik kod Doma sportova nastupit će osam bendova, a glazbeni gosti bit će Laibach, Let 3, Damir Avdić i Flu. Osim što će se koncertni i filmski dio festivala održavati na novim lokacijama i u novom terminu, ove su godine i bendovi izabrani na drukčiji način.

Do sada su se oni birali nakon natječaja, a ove je godine osmorici novinara, glazbenika, producenata, organizatora, odnosno dobrih poznavatelja scene koji su se proteklih godina nalazili u festivalskom žiriju, zadano da odaberu po jednog izvođača bez službenog diskografskog izdanja koji po njihovom mišljenju zaslužuje nastup na festivalu. »Na taj način htjeli smo dobiti stvaran presjek glazbene scene Hrvatske i okolnih zemalja, dovesti u Pulu upravo najzanimljivije nove izvođače ovog trenutka«, kažu organizatori.

Za pobjednika ovogodišnjeg Art & Musica, kojeg će žiri i publika proglasiti druge večeri, tako će se natjecati po jedna grupa iz Slovenije, dvije iz Srbije, po dvije iz Rijeke i Zagreba i jedna iz Pule. Bend Dance Mamblita dolazi iz Izole, a odabrao ga je Igor Bašin. Iz Beograda dolaze Manisent i mentalnost po odabiru Dragana Ambrozića te Multietnička atrakcija po izboru Aleksandra Pavlića. Riječke će boje braniti Davidof Kings, koji dolazi po izboru Damira Martinovića Mrleta, i Disco-n-action, grupa koju je izabrao Edi Cukerić. Zagrebačke Meduze odabrao je Ante Perković, a iz glavnog grada dolazi i Nina.


Da rock u Puli nije mrtav, pokazat će Tutankhamon Space Machine koji nastupaju po izboru organizatora ovogodišnjeg festivala. Od odabranih osam bendova po četiri će nastupiti u petak 10. i subotu 11. travnja. Sastav žirija i točan raspored nastupa bendova bit će objavljeni uskoro, a poznato je da nitko od onih koji su izabrali bendove neće biti u žiriju.
 
 
Gosti festivala prve večeri, 10. travnja, bit će Laibach, svjetski poznata, svestrana i provokativna slovenska grupa koja u Pulu dolazi nakon čak 19 godina. Druge večeri nastupa još jedan provokativan i originalan bend koji je u Puli odavno stekao vjernu publiku - Let 3, a iste večeri publici će se predstaviti pulska skupina Flu. Obje večeri nastupa i Bosanski Psycho Damir Avdić, koji je gostovao i prošle godine. Program u petak i subotu počinje u 21.30 sati, a o ostalim sadržajima i programima festivala podrobnije informacije moći će se saznati na www.amfest.info. Najbolji bend u konkurenciji i ove godine očekuje nagradno snimanje, 60 sati u pulskom studiju Partyzan. Već smo najavili i bogat filmski program Rockumentary Groove, u sklopu kojeg će u kinu Valli od 6. do 9. travnja biti prikazano deset rock dokumentaraca.

Art & Music slovi za najugledniji festival nove muzike u regiji, na kojem su u posljednje tri godine afirmaciju doživjeli i nastupne albume dočekali Goribor, One Piece Puzzle, Petrol, Erotic Biljan & His Heretics, Repetitor, Orange Strips, Klaus, Shiroko i Ruiz.

Orange Strips Laibach 13. ART & MUSIC Festival Let 3 Damir Avdić Flu Pula Boćarska dvorana Uljanik
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati