JOJO MAYER & NERVE @ Klub Uljanik, Pula (Jazzbina Pula 2011) 29.04.2011.

JOJO MAYER & NERVE @ Klub Uljanik, Pula (Jazzbina Pula 2011) 29.04.2011.

18.4.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Jojo Mayer & NERVE - gurui Live Electronice iz New Yorka, u sklopu europske turneje dolaze u Pulu, po treći put. NERVE LIVE je više od koncerta, to je glazbeni doživljaj koji bi vam mogao promijeniti život!!!

NERVE je suvremena improvizirana glazba s elektronskim teksturama odsviranim na konvencionalnim instrumentima. Križajući inteligentne ritmove klupske kulture (broken beats/d'n'b/jungle/nujazz, itd.) s improvizacijskim konceptima jazza, stvaraju novi hibrid suvremene glazbe pomičući pritom granice modernih standarda.

Improvizirajuća priroda čini NERVE jedinstvenim iskustvom stvorenim u trenutku od strane benda i publike. Usavršen čin muziciranja stilski širokim spektrom sva četiri izvođača, NERVE stvarata i reagira kao fino usklađen neurološki sustav sa svim dostupnim sinaptičkim mogućnostima.

NERVE izvodi ''elektronsku glazbu obrnutog inženjerstva'' (Reverse Engineered Electronica) u stvarnom vremenu! Bez loopova, sekvencera, predprodukcije. Sva glazba izvedena je UŽIVO.

Line-Up:
Jojo Mayer - drums, freak beats
Takuya Nakamura - keys, samples, trumpet
John Davis - bass, low end manipulation
Roli Mosimann - real time audio deconstruction

JOJO MAYER (Drums)

Kao aktivni sastojak i ključna točka projekta NERVE, Jojo je uveo pojam Reverse Engineered Electronica. Oponašajući ekscentričnosti suvremenog elektronskog programiranja ritma i uključujući ih u svoju igru, on je stvorio kinetički, originalan i jedinstven stil bubnjanja. Surađivao je s brojnim umjetnicima kao što su: Screaming Headless Torsos, Me’Shell NdegeOchello, Vernon Reid, James Blood Ulmer, The Vienna Art Orchestra, Monty Alexander i drugima. Također se etablirao kao međunarodno priznati „kliničar“i kao solo izvođač.

ROLI MOSIMANN (RealTimeAudioDeconstruction)
Roli je uključen u NERVE kao producent i izvođač. Njegova virtuoznost na miksetama i outboard opremi i glazbeni instinkt čine ga sastavnim dijelom grupe. Real time audio dekonstrukcija rezultat je istraživanja novih audio koncepata kako u studiju tako i u live okruženju. Aktivno djelujući s ostalim glazbenicima Rolijev rad s NERVE proširuje i redefinira ulogu inženjera suvremenog zvuka. Radio je kao producent, snimatelj, pisac i izvođač na nekim od najutjecajnijih izvedbi u glazbenoj industriji širokog spektra stilova; The Swans, New Order, Bjork, Smashing Pumpkins, The The, Faith No More, The Young Gods, Wiseblood, Rebekka Bakken, Delia Mayer, Waldorf i mnogi drugi.
 

TAKUYA NAKAMURA (Keyboards & Trumpet)

Stilskom raznovrsnošću i multi instrumentalnim vještinama, Takuya je postao istaknut na njujorškoj Downtown sceni. Njegova sposobnost detekcije i apsorpcije najnovijih zbivanja u aktualnoj elektronskoj glazbi i uključivanje istih u svoj jedinstven stil, te njegov pristup glazbi čine ga vrlo rijetkom ''robom'' čak i u New Yorku. Njegovi doprinosi projektu NERVE istinski utjelovljuju oštrinu prijelaza između jazza i DJ kulture. Svirao je s glazbenicima kao što su Ravi Coltrane, Bob Moses, Clark Terry, George Russell, Matt Garrison, Organic Grooves, Brasilian Girls i drugima.


JOHN DAVIS (basses, Low end manipulation)
John je jedan od rijetkih basista koji su uspjeli stvoriti zvučnu teksturu i osjećaj sintetiziranih bas linija. Od monstruoznoih "808-droptones" do hipnotizirajućih "303-filter resonance" čini se da niti jedan elektronski zvuk nije izvan dosega njegove četiri žice i arsenala ''stomp boxeva“. Budući da se osjeća jednako ugodno u elektronskom i akustičnom okruženju, on nadilazi stilističke barijere i uspješno ubrizgava sirovu energiju svirke basa u disciplinu elektronike. Svirao je s Simpulife, Will Calhoun, Mike Stern, Antonio Sanchez, Alex Skolnick, Jazz Mandolin Project, i drugima i producirao elektronsku glazbu pod pseudonimom "Toaster".
 

Ulaznice su u pretprodaji:

 

PULA:
Centar Cd Shop, Fontička 4
Activa Travel Istra, Scalierova 1, Tel: 052 215-497
Rock Caffe Pula
Caffe bar Cabahia Pula
Commodore Travel, Riva 14, Tel: 052 211-631

ROVINJ:
Link, Carera 72, Tel: 052 813-493

BUZET:
Marinac Video, Trg Fontana 7/7, Tel: 052 663-310

UMAG:
Atlantis turistička agencija, J. Rakovca 11, Tel: 052 721-312

MATULJI:
Newsound, Trg Maršala Tita 2, Tel: 098 1894687

RIJEKA:
Dallas Shop, Splitska 2a, Tel: 051 332-524

ZAGREB: Aquarius Shop / KOPER: Adriatica.net / TRIESTE: Radioattivita
i ostala Ticketpro.hr prodajna mjesta diljem Hrvatske i Slovenije...www.ticketpro.hr

Kupovina online: www.ticketpro.hr

Rezervacije i informacije:

E-mail: press@jazzbina.net

Phone: +385 (0)91 175 2009

Cijena ulaznice u pretprodaji:

29/04/2011 - JOJO MAYER & NERVE: 120 kn

Otvaranje vrata: 21:00h

Početak: 22:00h

Kraj: 02:00h

 

Info:

www.jazzbina.net
www.myspace.com/jazzbinapula
www.youtube.com/user/jazzbinapula
http://twitter.com/jazzbinapula

JOJO MAYER & NERVE Klub Uljanik Pula Jazzbina Pula 2011 ulaznice pretprodaja koncert jazz New York turneja Pula
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati