John Scofield Trio u Puli

John Scofield Trio u Puli

4.10.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

U petak 22. listopada u Istarskom narodnom kazalištu u Puli prvi put će nastupiti izvrstan jazz gitarist John Scofield sa svojim triom u sklopuJazzbina Pula Jazza.

Uz Pata Methenyja i Billa Frisella, Scofield je dio velike trojke jazz gitarista, a iza sebe ima prilično impresivnu, 35 godina dugu karijeru u kojoj je surađivao i s mnogim poznatim jazz glazbenicima. Kao najveće ime u tom podužem popisu ističe se Miles Davis s kojim je Scofield od 1982. do 1985. snimio tri albuma, pored koncertnih nastupa.

To je bila prekretnica u Scofieldovom stvaralaštvu jer je tada postao veliko ime na jazz sceni. Ostali s kojima je Scofield surađivao su Herbie Hancock, Dizzy Gillespie, Billy Cobham, John Mayer, Gerry Mulligan, Chet Baker, Charles Mingus, Garyja Burton, Charlie Haden, Medeski Martin & Wood, Bill Frisell, Dave Holland i mnogi drugi.

Danas Scofield provodi po 200 dana godišnje na turnejama, a uz sve to nađe vremena i za predavanje na Sveučilištu New York.

Scofield je svestran, nije fokusiran isključivo na jazz, što se vidi i iz popisa ljudi s kojima je surađivao. Njegovi interesi idu izvan granica jazza, do rocka, bluesa i gospela, što ne čudi jer su ga upravo ti pravci nadahnuli da s 11 godina uzme gitaru u ruke.

Uz Scofielda u Puli će nastupiti i bubnjar Bill Stewart te basist Steve Swallow s kojima je snimio živi album "EnRoute", no u Puli ćemo čuti i druge kompozicije iz Scofieldove pjesmarice.

Mjesta u Puli gdje se mogu nabaviti ulaznice u pretprodaji su Centar CD Shop, Activa Travel Istra i Commodore Travel. U Rovinju prodajno mjesto je Link, u Buzetu Marinac Video, a u Umagu turistička agencija Atlantis. Karte se mogu nabaviti i u Matuljima u Newsoundu te u Rijeci u Dallas Shopu i Aquarius Shopu. Ulaznice se mogu kupiti i u Zadru, Kopru i Trstu, na svim prodajnim mjestima Ticketproa i putem njihovih web-stranica ticketpro.hr

jazz jazzbina pula John Scofield muzika
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati