Jazzbina Pula - Billy Martin wicked knee + Marjan Stanić (26.01.2013.g)

Jazzbina Pula - Billy Martin wicked knee + Marjan Stanić (26.01.2013.g)

17.1.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Jazzbina Pula 2013
BILLY MARTIN WICKED KNEE + MARJAN STANIĆ PLAY ALONG 
26.01.2013. @ Circolo Pula | 20.00

www.wickedknee.com (Wicked Knee - offical web)
http://soundcloud.com/wickedknee (slušaj Wicked Knee)

Curtis Fowlkes - trombon 
Marcus Rojas - tuba 
Steven Bernstein - truba 
Billy Martin - bubanj

Billy Martin, koji je više od dvadeset godina bubnjar kultnog trija Medeski Martin & Wood (www.mmw.net), novim je projektom ponudio nešto sasvim drugačije i neočekivano. 

Postavu grupe Wicked Knee čine trombonist Curtis Fowlkes (Lounge Lizards‚ Bill Frisell Quartet), svirač tube Marcus Rojas (Davis Douglas & Nomad, Charlie Haden's Liberation Music Orchestra, David Byrne, Spanish Fly, Les Miserables Brass Band), trubač Steven Bernstein (Sex Mob‚ Levon Helm Band) i bubnjar Billy Martin. 

Opisujući svoj novi glazbeni projekt Martin nas uvjerava kako se radi o energiji koja je neusporediva s bilo čim što je ranije radio, a glazbu koju isporučuju naziva “RagTime funkom”. Njihova glazba, bazirana je na nevjerojatnoj srčanosti zvuka New Orleansa i downtown avant senzibilitetom New Yorka.

Sastav Wicked Knee nastao je za vrijeme snimanja nagrađivanog filma Billyja Martina Life on Drums (http://www.vongolefilms.com/LifeOnDrums). Billy Martin je, kako kaže, oduvijek želio raditi sa puhačkim instrumentima i bubnjevima, no nikad nije imao vremena za takvu suradnju. "Znao sam da je imam kad sam pitao Stevena Bernsteina da mi pomogne pronaći nekoliko svirača za Life on Drums. Želio sam nekoliko puhača povezati sa prijašnjim snimljenim drumbeatom. To je završilo u filmu kao "Muffaletta", vrlo kratak zadnji nastup.", pojašnjava Martin. "Po završetku tog projekta uvidio sam kako je to moj novi bend. Preslušavao sam raznu glazbu s cijelog afričkog kontinenta te shvatio kako postoje mnoge moćne grupe koje koriste ovu kombinaciju instrumenata", rekao je Billy Martin. 

Video:


Linkovi:

www.billymartin.net (Billy Martin)
www.stevenbernstein.net (Steven Bernstein)
www.marcusrojas.com (Marcus Rojas)

www.wickedknee.com (Wicked Knee - offical web)
www.mmw.net (Medeski Martin & Wood)

INFORMACIJE O ULAZNICAMA:

Zbog ograničenog broja sjedećih mjesta u ponudi je VIP paket (4 ulaznice i rezervaciju stola) u iznosu od 320 kn.
Rezervacija sjedećih mjesta (stola) moguća je i za 2 ili više od 4 osoba (po cijeni od 80 kn po ulaznici). Rezervirane ulaznice možete podići na šanku caffe bara u Circolu od 18. do 26.01. u podne. Nakon isteka tog roka smatrat ćemo vašu rezervaciju otkazanom.

Ukoliko želite rezervirati svoje mjesto u Circolu molim Vas da pošaljete rezervaciju s Vašim imenom i prezimenom i brojem ulaznica u naš fb inbox, na fb event page ili na e-mail: jazzbina.pula@gmail.com.

Napomena: u prodaji na dan koncerta će biti i ulaznice za stajanje po cijeni od 60 kn za koju nije potrebna rezervacija.

e-mail: jazzbina.pula@gmail.com
kontakt: 0911752009

billy martin jazz jazzbina pula
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati