Iznimno priznanje Stingu uoči koncerta u Puli

Iznimno priznanje Stingu uoči koncerta u Puli

18.7.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Samo nas tjedan dana dijeli od koncerta legendarnog engelskog glazbenika Stinga. Pulska će Arena 26. srpnja 2017. ponovo ugostiti umjetnika koji će u sklopu turneje 57th & 9th predstaviti nove pjesme ali i dobro poznate hitove. iz razdoblja grupe Police. No, prije prije početka ovog ekskluzivnog događaja Stinga će u Puli dočekati i jedno malo iznenađenje. Posebna veza ovog umjetnika i Hrvatske traje već desetljećima, a uoči četvrtog nastupa pred domaćim fanovima Predsjednik Upravnog odbora Porina uručit će mu prepoznatljivu kamenu statuetu za posebna dostignuća u glazbi.

 

 Veselim se što je Sting ponovno u Areni, a nazočio sam i na koncertu prije dvadesetak godina. Sting pripada onoj posebnoj i povlaštenoj grupi umjetnika koji se vode vlastitim talentom, idejama i visokim mjerilima, a pritom uspijevaju komunicirati s najširom publikom. I kao autor i kao izvođač zauzima savim posebno mjesto u pop glazbi. U njegovim projektima sudjelovali su uvijek ponajbolji glazbenici, a cijeniti treba i njegove široke obzore i izlete prema jazzu i klasici. Izuzetno poštujem njegov rad i predaja Porina kojeg je Stingu za sva njegova iznimna dostugnuća dodijelio Upravni odbor Porina bit će mi veliko  profesionalno i osobno zadovoljstvo– izjavio je Neven Frangeš, Predsjednik Upravnog odbora Porina.

Porin Special Merit Award dodjeljuje se istaknutim stranim umjetnicima za posebna dostignuća u pojedinim glazbenim područjima. Prije Stinga ovu su nagradu dobili i osnivač benda Pink Floyd Roger Waters, autor, producent te frontmen benda Bijelo dugme Goran Bregović, blues gitarist Johnny Winter, bivši pjevač Sex Pistolsa John Lyndon te jazz zvijezde – francuski violinist Jean-Luc Ponty, Arturo Sandoval, Ron Carter i Lee Konitz.

Posjećamo, Sting ove godine obilježava 40 godina od dolaska na svjetsku rock scenu s grupom The Police, a dolaskom u Pulu s novim albumom i nedavnom nominacijom za nagradu Oscar u kategoriji najbolje filmske pjesme, pokazuje da su mu aktualni uspjesi draži od prošlosti. Stingu će se na pulskoj pozornici pridružiti i njegov sin, svestrani glazbenik Joe Sumner, a priliku da svijetu predstavi svoje hitove dobio je i domaći pop rock bend Buđenje.

Turneja 57th & 9th započela je početkom veljače, a slavni glazbenik na njoj predstavlja novi istoimeni album na kojem je pokazao svoju raznolikost u stilovima glazbe i pisanju tekstova. Na turneji će mu se pridružiti i tročlani bend uključujući i njegovog dugogodišnjeg gitarista Dominica Millera, bubnjara Josha Freesea te gitarista Rufusa Millera. Nakon Europskog dijela turneje Sting se seli u Centralnu i Južnu Ameriku te Aziju, a onda se ponovo vraća u Europu na dogovorene nastupe na odabranim ljetnim festivalima. S obzirom na veliki uspjeh i posjećenost ove svjetske turneje te zahvaljujući odličnim kritikama, menadžment Stinga odlučio je dodati još tri datuma početkom rujna u Sjevernoj Americi.

U prodaji je ostala još mala količina ulaznica za ovaj ekskluzivni događaj, a mogu se kupiti u sustavu Eventima i to po cijeni od 670 kuna i 790 kuna za parter.

 

###

O STINGU

Kompozitor, tekstopisac, glumac, autor i aktivist rođen u Engleskoj, u Newcastleu. Osnovao je bend The Police, zajedno sa Stewartom Copelandom i Andyjem Summersom u Londonu, kamo se preselio 1977. godine. Bend The Police izdao je pet albuma te osvojio šest nagrada Grammy i dvije nagrade Brits, a 2003. godine uvršten je u The Rock and Roll Hall of Fame.

Kao jedan od najprepoznatljivijih solo glazbenika, Sting je, uz spomenute, osvojio još deset nagrada Grammy, dvije nagrade Brits, nagradu Zlatni globus, tri nominacije za Oscara, nominaciju za nagradu TONY, nagradu stoljeća Billboard Magazina te nagradu za osobu godine MusiCares 2004. godine. Sting je uvršten u Songwriters Hall of Fame, primio je priznanje Kennedy Center Honors u prosincu 2014. godine te je nedavno dobio priznanje The American Music Award of Merit. Tijekom cijele svoje karijere, prodao je više od 100 milijuna albuma kao član benda The Police i tijekom solo karijere.

Stingova podrška mnogim humanitarnim organizacijama poput Rainforest Fund, Amnesty International i Live Aid zrcali njegovu strast za glazbom. Zajedno sa svojom suprugom Trudie Styler, Sting je osnovao udrugu Rainforest Fund 1989. godine kako bi zaštitio prašume kao i domoroce koji tamo žive. Zajedno su održali 17 dobrotvornih koncerata kako bi prikupili sredstva i povećali svjesnost za ugrožene dijelove planete, a već je najavljen i sljdeći koncert 14. prosinca u Carnegie Hallu. Od svojih početaka, Rainforest Fund proširio se na mrežu povezanih organizacija koje djeluju u više od 20 država na tri kontinenta.

muzika sting arena pula
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati