Izložba Igora Drandića "Svi smo mi jedno" u Balama

Izložba Igora Drandića "Svi smo mi jedno" u Balama

17.6.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

13. lipnja 2008. je pred stotinjak posjetitelja u Galeriji ¨Ulika¨ u Balama otvorena izložba fotografije pod nazivom ¨Svi smo mi jedno¨ autora Igora Drandića.

Otvorenje su upriličili Enio Malusa, mlada pjevačica Roberta Poropat  te Tomislav Pasarić koji se predstavio kao umješan harmonikaš.

Ovom je izložbom portreta  stanovnika Bala, spontano nastalih, nenamještenih, neplaniranih, Drandić želio doprinijeti pozitivnom nastojanju da zaživi svijest koliko smo jedni drugima potrebni.

U katalogu izložbe Ljiljana Kencel-Drandić piše:¨Mjesto čine ljudi- pa stoga je sigurno da su i Baljani satkani od tajanstvenosti i tišine kamenih uličica, topline koju isijava zemlja crvenica, postojanosti koju daju stoljetne masline, ali i od radosti, smijeha, igrivosti koju kao djeca s beskrajnom nježnošću nose u sebi, uvijek spremni za ples, pjesmu, glazbu, šalu,... Osim što su vezani za stoljetne tradicije, otvoreni su za promjene koje donosi novo doba. Svjesni su da su svi ljudi – JEDNO, da u jedinstvu leži snaga i doprinos boljeg i kvalitetnijeg života.¨

Sponzori izložbe su Zajednica Talijana Bale i Općina Bale.

Posebno sam zahvalan, kaže Igor Drandić, dragim ljudima bez kojih ova izložba ne bi bila realizirana: Rosanni  Berne, Martini  Bolšec, Ljiljani  Kencel-Drandić, Enniu Malusa, Sandru Mitonu, Ediu Pastrovichiu, Ireni ( foto DUGA-Rovinj) i svim Baljanima kojima je stalo do prijateljstva i ljepote našega kraja.

Igor Drandić poziva sve koji posjeduju stare fotografije Bala i Baljana da ih donesu 27. lipnja od 17 do 20 sati u Galeriju na kopiranje(odmah se vraćaju vlasnicima), radi  buduće izložbe, monografije Bala i očuvanja baštine.

Izložba se može razgledati do 27.lipnja.

portreti galerija Ulika Bale Igor Drandić svi smo jedno izložba fotografije
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati