IZ POVIJESNE ŠKRINJICE LABINŠĆINE: Prve fotografije Raše u gradnji!

IZ POVIJESNE ŠKRINJICE LABINŠĆINE: Prve fotografije Raše u gradnji!

11.3.2009. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Zabava

Ovih sedam fotografija Raše u gradnji 1936. godine samo je dio od bogate zbirke u posjedu Tršćanina Rinalda Rakovca, poduzetnika i nadarenog slikara, ali prije svega velikog zaljubljenika u to mjesto, u kojem se rodio prije nešto manje od pola stoljeća. Do fotografija koje vode od samog početka nastanka najmlađeg grada u Istri došao je slučajno, a darovao mu ih je, zajedno s dokumentima Carbonije na Sardiniji, jedan od graditelja Raše, kojemu one nisu mnogo značile.

Rinaldo se nada da će cijelu zbirku uskoro imati prilike vidjeti mještani Raše, ali i svi oni koji vole prošlost ovog dijela Istre, o čemu već postoje kontakti s raškim načelnikom Josipom Knapićem.

On se također nada da će svoje nekadašnje sugrađane ugodno iznenaditi prekrasnim i gotovo superrealističkim slikama Raše, koja je, uz krajolik Labinšćine, najčešća inspiracija nadarenog slikara, koji u slobodno vrijeme često boravi u svojoj kući u Prtlogu, služeći se labinskom cakavicom kao da nikada nije napustio svoj zavičaj. (MM)

labinština rinaldo rakovac pino knapić stare fotografije raša
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati