Istarski inovatori nagrađeni u Bukureštu na 'Inventici-2007'

18.10.2007. // Večernji list // Objavljeno u kategoriji Zabava

Priznanja i medalje inovatorima, osvajačima nagrada i odličja na Međunarodnoj izložbi inovacija, novih tehnologija i proizvoda ”Inventika-2007’’ u Bukureštu, hrvatskim inovatorima jučer je uručio ministar  Branko Vukelić.

Ostvarili očekivanja
Hrvatski su inovatori u Bukureštu osvojili sedam zlatnih, pet srebrnih i četiri brončane medalje te dva posebna priznanja, a predstavljeno je 15 hrvatskih inovatora i 18 inovacija.

 - Ponovno se ostvarilo naše očekivanje, živa poslovna aktivnost, kontakti s gospodarstvenicima iz Rumunjske, zemljama regije i inovatorima. Savez udruga inovatora Istarske županije - Pula predstavio je jednu inovaciju iz Društva inovatora Kanfanar - Rovinj i pet inovacija iz Društva inovatora Pula.

 Uređaj  Otona Ponikvara i Marija Glavaša iz  Pule, naprava za oblikovanje pljeskavica Klaudija Šturmana iz Rovinja, stop svjetlo na kacigi motociklista i biciklista i inercijskim prekidačem i pozicijskim svjetlom Atilija Jadreška iz Ližnjana, Zlatni suvenir i skulptura slova glagoljice Klaudije Vorić iz Svetvinčenta dobili su srebrne medalje, dok je planetarni prijenos za bicikle s kočnicom na glavnom ili centralnom vratilu Nikodima Žipovski iz Poreča osvojio bronačnu - kazao je tajnik Društva inovatora Đani Pincan.

Ideja i kvaliteta
Rezultati govore o visokoj razini i kvaliteti inovacija koje nude poslovnim ljudima, a dokaz tome su i iskazani poslovni interesi, pa se očekuje i komercijalizacija nekih inovacija.

dostignuća inovatori nagrade
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati