Hartera 9 @ Arca Fiumana & bivša tvornica papira 19.07. - 20.07.2013.

Hartera 9 @ Arca Fiumana & bivša tvornica papira 19.07. - 20.07.2013.

17.7.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Hartera je lokalni naziv za bivšu tvornicu papira (najstariju tvornicu cigaretnog papira u Europi!) u čijim se napuštenim halama, na dvorištima i terasama održava festival. Iako smještena u strogom centru grada (10 minuta hoda) položaj Hartere duboko u kanjonu rijeke Rječine omogućava cjelonoćnu zabavu od 20:00 do 06:00 ujutro, što je prava rijetkost za gradske festivale na ovim prostorima a i šire.
 
 19.07. & 20.07.2013. @ Arca Fiumana i ex-Tvornica papira Hartera, Rijeka

HARTERA9 FESTIVAL
 
PETAK, 19.07.2013.

Brod Arca Fiumana (Makina Pub)

SERAPHIM CODEX
WAN
FRYER

Ulaz besplatan.

SUBOTA, 20.07.2013.

Main Stage:

LEFTFIELD (dj set)
DOORLY
ELI & FUR
Cokeandsmoke showcase (MARMAT, JAN FRENSIN, FM)

Elektrana Stage:

APPALOOSA live PA
JONTY SKRUFFF

DEAD TRASH SUPERSTAR
MILE HUND
KONRAD MEDVEDOV


CIJENA ULAZNICE:

Ulaznica za subotu u pretprodaji 50kn (Dallas Music Shop), na ulazu 70kn. 
 
ARTISTS INFO
 
 LEFTFIELD dj set
Formiran davne 1989. u Londonu, Leftfield spada u pionire tzv. inteligentne plesne glazbe i progressive housea, što je kovanica kojom je Mixmag početkom 90-tih opisao njihov jedinstveni spoj house glazbe s primjesama dub i reggae zvuka. Uz suvremenike i jednako utjecajne grupe poput The Chemical Brothers i Underworld, među prvima u elektroničkoj glazbi počinju raditi sa gostujućim vokalistima. Jedan od najpoznatijih primjera jest singl "Open Up" sa bivšim frontman Sex Pistolsa, Johnom Lydonom, koja dan danas služi kao ogledni primjer kako treba zvučati spoj rocka i plesne glazbe.

Tom su pjesmom najavili i svoj kultni album prvijenac "Leftism", kojeg glazbene publikacije redovito uvrštavaju na top liste najboljih albuma svih vremena te ponajboljih britanskih albuma. Energična kombinacija duba, techna i breakbeata pridobila je kritiku i publiku, te osigurala milijunsku nakladu albuma.

Leftfield je velike uspjehe imao i na polju remiksiranja, gdje su im klijenti među ostalima bili Stereo MC's, Inner City, Tricky i David Bowie. Glazba im je korištena u brojnim reklamama, video igrama i popularnim filmovima (Trainspotting, The Hackers, Vanila Sky, The Beach, Lara Croft: Tomb Raider, Judge Dredd).

Nakon nekoliko godina pauze u prošlom desetljeću, Leftfield se vratio na velike festivalske pozornice, a čast da ga u aktualnom DJ setu masterminda Neila Barnesa premijerno predstavi domaćoj publici pripala je riječkoj Harteri 20. srpnja.
 
 DOORLY
Doorly spada u red onih čija karijera rapidno napreduje. Miljenik najpoznatijih radijskih urednika poput Annie Mac, Petea Tonga, Annie Nightingale i Zanea Lowea, voditelj labela Pigeonhole This i remikser na čijoj su listi klijenata kanye West, The Prodigy, Dizzee Rascal, Basement Jaxx, Marina & The Diamonds i Calvin Harris, prije svega je vrhunski DJ koji je u svoje energične setove sposoban uvaljati techno, electro, dubstep, d'n'b, pa i disco. Odradio je turneju s Fatboy Slimom, zaradio poziv The Prodigy na njihov festival, te izgradio status čestog gosta brojnih velikih festivala i klubova. Često opisivan kao DJ s old school pristupom na novoj tehnologiji, ovaj vas momak neće ostaviti ravnodušnim!
 
 ELI & FUR
Glazbeni dueti najbolji su kad se izrode iz dugogodišnjeg prijateljstva, tada kroz lakše razumijevanje i nadopunjavanje djeluju kao jedno. Primjera za to je mnogo, a jedan od novijih su Eli Noble i Jennifer Skillman odnosno Eli i Fur, djevojke koje je ljubav prema glazbi i modi spojila još u školskim danima. Svojim setovima, inspiriranim kako old school Chicago house klasicima, tako i svježim house i techhouse zvukom, zatresle su brojne britanske podije, ali i proputovale od Los Angelesa do Tokija, te nastupile na festivalima poput Gladea, Glastonburyja i Dimensionsa.
Na Harteri ove godine u suradnji sa festivalom Republika gostuje Elektrana, centar za razvoj elektronske umjetnosti i kulture, iza kojeg su godine produciranja jednog od najuzbudljivijih EXITovih pozornica, najbolji elektro plesnjaci u regiji i vrlo popularni web radio. Ovom prilikom za pultom će se naći disco house - electro - grunge duo Appaloosa iza kojih se kočopere labeli Kitsune i Italians Do It Better, potom poznati DJ, producent i novinar Jonty Skrufff, novosadska DJ-ka i promoterica Dead Trash Superstar, elektro istraživač Konrad Medvedov i riječki disco mag Mile Hund.
 

Hartera9 Rijeka Arca Fiumana tvornica papira Europa naziv festival Leftfield Doorly Eli & Fur ulaznice artist info dj set Elektrana Republika elektro
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati