Glazbena garaža: sjajna prilika za afirmaciju mladih rock - bendova

Glazbena garaža: sjajna prilika za afirmaciju mladih rock - bendova

6.7.2008. // Index.hr // Objavljeno u kategoriji Glazba

Glazbena garaža nova je hrvatska internetska stranica koja omogućava svim glazbenicima da izrade svoj glazbeni profil te pronađu istomišljenike u glazbi, osnuju bend, prezentiraju svoj bend, ostvare kontakt sa ljudima iz drugih sredina i glazbenih usmjerenja. Sve je počelo sa nezadovoljstvom dvoje mladih glazbenika zbog nemogućnosti da pronađu i oforme bend te su odlučili pomoći sami sebi i drugima. "Previše se priča, piše i veliča glazbu sa izrazito malim glazbenim vrijednostima, a prava kvaliteta nema slobodu govora i pristup slušateljima i to je razlog zbog kojeg smo zato smo kreirali ovu stranicu", rekli su njezini tvorci.

 

"Uzajamnim radom, trudom i odricanjem nas nekolicina entuzijastičnih, nadobudnih, mladih i nadasve talentiranih glazbenika oformili smo site www.glazbena-garaza.com. Radi se o projektu namijenjenom glazbenicima/bendovima; mladim, starim, neafirmiranim i poznatima sa svrhom da oživimo, probudimo, inspiriramo i na kraju unaprijedimo hrvatsku glazbenu scenu koja je podlegla stereotipima. Cilj nam je bio upoznavanje novih ljudi sličnih interesa, da glazbenici međusobno komuniciraju, da pojedinci pronađu ekipu za svirku, te u krajnjoj liniji da stvorimo zajednicu koju povezuje glazba", rekli su.
 
"Težimo tome da okupimo glazbenike i bendove iz cijele Hrvatske bez obzira kojeg su glazbenog usmjerenja ili dobi, ili najkraće rečeno: stvoriti on-line glazbenu zajednicu. Ideja je bila da omogućimo svima kojima je glazba sastavni dio života da upoznaju neke nove ili zaboravljene instrumente od kojih preko 40 možete naći na našoj stranici. Uz svaki instrument priloženo je nekoliko video snimaka da svatko može čuti kako taj instrument zvuči i vidjeti na koji način funkcionira", ispričali su kreatori stranice.

Korisnicima koji su kreirali profil omogućeno je postavljanje video i audio zapisa te upload slikovnih zapisa, te se na taj način mladi glazbenici imaju priliku promovirati. Između ostalog, stranica promovira demo i ostale bendove te objavljuje novosti i aktualna događanja iz svijeta glazbe. Stranica je u funkciji tek mjesec dana i već broji pedesetak bendova i više od stotinu glazbenika. Svakodnevnim novostima i događanjima nudi se konstantan pogled u glazbeni svijet. "Naš site je tu isključivo zbog samih glazbenika i mi u tome nemamo nikakvu zaradu", naglasili su idejni začetnici.

Glazbena garaža internet web portal muzika rock bendovi rock
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati