Franz Ferdinand se vraćaju na INmusic festival!!!

Franz Ferdinand se vraćaju na INmusic festival!!!

22.2.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Fenomalnan škotski bend nedavno je izdao dva EP-ja koji su su remiksevi pjesama s izdanja 'Covers EP', koje potpisuju Toby Tobias, Wild Geese, David Maloso, Brennan Green i dOP. Trenutno pripremaju četvrti album čije bi pjesme mogli premijerno čuti na INmusic festivalu 2012! Do sada su, uz Franz Ferdinand, svoje nastupe na INmusicu potvrdili The Cranberries, Mando Diao i Gogol Bordello. Ulaznice po cijeni od 290 kuna u prodaji su u Tisak media centrima!

 

Prijatelji INmusic festivala i miljenici zagrebačke publike Franz Ferdinand posljednjih godina su pokorili svjetske top-liste, osvojili neke od najprestižnijih svjetskih glazbenih nagrada, među kojima Grammy, MTV i Brit Awards i potvrdili svoj status jedne od vodećih svjetskih glazbenih atrakcija.

 

Škotska rock grupa Franz Ferdinand krenula je osvajati svijet početkom 2004. godine svojim debitanskim albumom i hit singlovima 'Take Me Out', 'Matinee' i 'This Fire'. Nakon što je njihov prvijenac, nazvan jednostavno 'Franz Ferdinand', postigao velik uspjeh, prvo na britanskoj, a potom i na svjetskoj sceni, četvorka 2005. godine, objavljuje novi studijski album 'You Could Have It So Much Better', koji također zasjeda na sam vrh top-lista najboljih albuma. Album "Tonight: Franz Ferdinand" iz 2009. pokupio je najbolje kritike eminentnih glazbenih medija kao što su NME, Mojo, Pitchfork, Rolling Stone i dr., kao što je i pokazala turneja koja je uslijedila.

 

Svjetski poznati škoti Alex Kapranos (prvi vokal / gitara / klavijature), Paul Thomson (bubnjevi / gitara), Nick McCarthy (vokal / klavijature / gitara) i Bob Hardy (bas gitara), ili jednostavnije Franz Ferdinand, vraćaju se u Zagreb ove godine i nastupaju na sedmom po redu INmusic festivalu!

 

Info:

www.franzferdinand.co.uk
twitter.com/#!/Franz_Ferdinand
www.myspace.com/franzferdinand

 

Diskografija / Albumi:

2004. Franz Ferdinand
2005. You Could Have It So Much Better
2009. Tonight: Franz Ferdinand

INmusic festival Zagreb Jarun Otok hrvatske mladeži lipanj info Franz Ferndinand
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati