Franka Batelić i Barbara Munjas nove estradne nade

Franka Batelić i Barbara Munjas nove estradne nade

5.9.2008. // Slobodna Dalmacija // Objavljeno u kategoriji Zabava

Mlade domaće pjevačke nade Franka Batelić (17) i Barbara Munjas (19) tek su počele svoj zvjezdani put. Bez pretpostavljanja jedne drugoj kroz kratki smo intervju s njima saznali i više o budućnosti hrvatske glazbene scene. “Cura s puno stila koja jako lijepo pjeva, ali nisam je još imala priliku upoznati”, reći će Barbara o Franki, a mi evo iskoristili priliku i čast upoznati ih međusobno u našoj rubrici.
Sve čari talenta

Barbara tek gradi solo karijeru, baš kao Franka, i obje su zasigurno upoznale surovost domaće estrade. Nastupi s Gustafima, s kojima Barbara ima redovitu vokalnu suradnju na koncertima u Hrvatskoj, osigurali su joj s vremenom prijeko potrebno iskustvo i sigurnost kojoj je težila. S motom “uvijek gledaj vedru stranu života” i usvojenom scenskom energijom, njezina solo karijera napreduje mic po mic.

Kao i Franka s Novinim “Showtimeom”, i Barbara je bila sudionica glazbenog projekta (“Fresh Talents”) koji je okupio nadarene mlade pjevače, a koji ju je na koncu pogurnuo do nastupa na Dori 2008. s pjesmom “Ti si tu”. S druge strane, Frankin početak pjevačke karijere obilježio je hit Radijskog festivala “Ruža u kamenu”, s kojim je mala zvijezda pokazala svu čar talenta dinamičnim i treperećim scenskim nastupom.

Pretpostavljajući da su zauzete karijerom, bilo je logično priupitati ih imaju li vremena za dečka ili barem za odmor. E, pa, Barbarine obožavatelje možda će razočarati činjenica da ima dečka, ali Franka je zato još uvijek solo (ovaj put ne mislimo na pjevanje). “A ljeti se svašta može dogoditi”, zagonetno nam je odgovorila Franka na pitanje o tajnoj ljubavi i simpatijama ljeta iza nas.

 
Dalje od senzacija

 
 
 
Ništa konkretnije nam nije rekla, ali Franka sigurno svoju intimu ne bi izložila ni u kakvom reality showu niti na stranicama “Playboya”, a taj vrlo jasan i konkretan stav dio je i Barbarina karaktera. Inače, obje su potpuno spremne eksperimentirati jedino putovanjima, željene inspiracije i učenja na udaljenim, čak nedovoljno istraženim lokacijama.

Iako vrlo zahvalne vanjštine (svakako među “najljepšim Hrvaticama”), ni Franka ni Barbara ne namjeravaju se baviti manekenstvom. O tome smo pitanju razmišljali kad smo čuli i vidjeli da je Franka postala zaštitno lice “Diademe”, za koju ju je snimio Šime Eškinja. Skromne i “posve obične” nemaju ambicije svojim zanimanjima i djelovanjem zaposjesti cijeli hrvatski medijski prostor, nego se samo baviti glazbom.

Vijesti o njima ubuduće ćemo ipak, čini se, tražiti dalje od senzacija s razbijenim autima i pijančevanjima po hotelima - tek u ponekim najavama i pohvalnim kritikama koje se, na sreću, još nisu ugušile u hit tračevima. Franka i Barbara su kao te “uporne, male, ali važne” vijesti – s vremena na vrijeme poput munja zasjaju u novinama, a jednom i postanu vijesti dana.

 

Franka

•• Najseksi Hrvat: “Slaven Bilić, naravno, dijelim mišljenje s većinom žena u Hrvatskoj (smijeh).”
•• Najdraže putovanje u životu: “Indija, tamo sam stekla puno zanimljivih iskustava.”
•• Dečko: “Nemam ga.”

 

Franka Batelić estrada zvijezda zabava Showtime Barbara Munjas
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati