Filmoteka: Poseban tretman

Filmoteka: Poseban tretman

22.10.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Naslov originala:Poseban tretman
 
Režija:Goran Paskaljević
 
Scenarij:Filip David, Dušan Kovačević 

Uloge:Ljuba Tadić, Danilo Bata Stojković, Dušica Žegarac, Milan Srdoč, Milena Dravić, Bora Todorović, Petar Kralj, Radmila Živković, Predrag Bijelić, Dušan Tadić, Pavle Vujisić, Bata Živojinović
 
kratki sadržaj
Doktor Ilić je poznati stručnjak za odvikavanje od alkohola.
 
U lokalnoj pivovari veliki je problem alkoholiziranost radnika i Ilić je baš tu odlučio demonstrirati svoje uspješne metode za odvikavanje. Za svoj posebni tretman sastavlja ekipu od šest pacijenata i s njima kreće na put.
 
Ilićev posebni tretman na bazi je dijete s jabukama, Vagnerove glazbe, fizičkog odgoja i amaterskog kazališta. On ima i sedmogodišnjeg sina, kojeg vodi na gostovanje svog kazališta, u čijoj predstavi pacijenti opisuju njihov život prije tretmana i pričaju o zlu alkoholizma.
 
Problemi nastaju kad ih odvede u pivnicu. Već na putu je viđen kako tajno pije i očito je da i sam ima problema s alkoholom, a u pivnici se pokazuje da je tiranin i dvolična ličnost, koja uživa u maltretiranju pacijenata sa slabostima. Najbolnije saznanje mu je kad i vlastiti sin primijeti kakav je uistinu njegov otac.
 

LC komentar:

-ocjena 3/10 moze se slobodno preskocit ovaj film

film filmoteka domaci film Goran Paskaljevic alkohol lijeceni alkoholicari
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati