Filmoteka: Neka ostane među nama

Filmoteka: Neka ostane među nama

8.9.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Originalni naslov Neka ostane među nama
 
Režija:Rajko Grlić
 
Scenarij:Ante Tomić i Rajko Grlić 

Uloge:Miki Manojlović, Bojan Navojec, Daria Lorenci, Ksenija Marinković, Nataša Dorčić, Ivana Roščić, Nina Ivanišin, Buga Marija Šimić, Krešimir Mikić
 
kratki sadržaj 
Novi film Rajka Grlića najavljuje se kao zločesta, indiskretna zagrebačka priča o virovima erotske strasti ispod mirne, trome površine građanske svakidašnjice i običaja. Priča o nečemu što se događa u boljim obiteljima i uglavnom pristojno prešućuje, ali nije zbog toga manje bolno.
 
Upoznajemo dva sredovječna brata, njihove supruge, ljubavnice i djecu koja pouzdano ne znaju tko im je otac. Sve se ovdje izmiješalo u dvostrukim životima, paralelnim vezama, u gorkoj i slatkoj priči o neumornom traganju za ljubavlju i srećom, o požudi koja nikada zapravo ne gasne i užasnim posljedicama koje možete izazvati ako se, makar i slučajno, nađete u tuđem krevetu.
 
Scenaristička suradnja Rajka Grlića i Ante Tomića rezultirala je filmom s almodovarskim melodramatskim zapletom u kojem 'svatko ljubuje sa svakim' pa je najteže znati - tko je pravi otac beba koje dolaze na svijet! Vrhunski produciran film daje zaista lijepu sliku Zagreba, a glumačku ekipu predvodi genijalni Miki Manojlović. Ante Tomić je hrabro konstatirao: 'Imamo najbolju glumačku postavu u regiji. Naša šampionska petorka mogla bi izaći na parket protiv Dream Teama na Olimpijadi u Barceloni.'
 
Gotovo svi glumci su se hrabro upustili u erotske scene koje su rijetke u hrvatskom filmu, a mediji su zamijetili su zamijetili scenu s lijepom Slovenkom Ninom Ivanišin (erotska posveta Gunduliću!) koju su pobrkali s Ivanom Roščić. Prve kritike su pozitivne pa je tako Dragan Jurak objavio da je film 'opravdao visoka očekivanja' te je 'dobar i živahan', baš kao što to sugeriraju promo materijal i foršpan.
 

LC komentar:

-ocjena 6/10 jedno ugodno iznanadjenje, zanimljiv i gljedljiv film

film filmoteka domaci film rajko grlic
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati