Filmoteka: Montevideo, bog te video( priča prva)

Filmoteka: Montevideo, bog te video( priča prva)

9.6.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Originalni naslov: Montevideo, bog te video

Redatelj: Dragan Bjelogrlić
Glumci: Milos Biković, Petar Strugar, Nina Janković
 
kratki sadržaj 
I za samo zatvaranje filmskog programa srpski filmski kino hit "Montevideo, Bog te video" na velikom platnu. Priča je to o podvigu mladih srpskih nogometaša koji će u narednim godinama biti istinske zvijezde, idoli narodnih masa. Blagoje-Moša Marjanović i Aleksandar Tirnanić – Tirke bili su više od zvijezda i još mnogo godina kasnije markantne figure u srpskom nogometu. Projekt je zamišljen i kao dužni 'omaž', svjedočanstvo o vremenu u kome je, između svega ostalog, jedna mala država bila velika zahvaljujući nogometu i nogometašima. Epska priča o nogometu, nekom starom Beogradu i neki drugačijim vremenima.

Igrani film se sastoji iz dva dijela. Radnja prvog filma je smještena u Beogradu i ima nekoliko paralelnih tokova. U njemu se upoznajemo sa nogometašima i njihovim sudbinama, njihovim ljubavima, prijateljstvima i brojnim iskušenjima. Saznajemo kako se živjelo u Srbiji i Beogradu 30-ih godina prošlog stoljeća. Film govori o svemu što je pratilo nogometaše i rukovodstvo pred Prvi Mundijal i kako su se izborili da odu na Svetsko nogometno prvenstvo u Montevideo.

Radnja drugog filma se dešava u Urugvaju i prvo prati uzbudljivo dvonedeljno putovanje brodom naše reprezentacije do Urugvaja, a zatim učešće naše zemlje na Prvom svetskom prvenstvu u Montevideu na kojem je osvojila treće mjesto.
 


LC komentar:

-ocjena 6,5/10 jedan zabavan filmic,ideja nije losa - negdje procitao da je jedan od najgledanijih filmova u srbiji, vjerovatno sa razlogom

film filmoteka domaći film nogomet svjetsko prvenstvo Dragan Bjelogrlić
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati