Filmoteka: Lifeboat (Čamac za spašavanje)

Filmoteka: Lifeboat (Čamac za spašavanje)

14.2.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Naslov originala:Lifeboat
 
Režija:
Alfred Hitchcock
 
Scenario:
John Steinbeck, Jo Swerling 

Uloge:Tallulah Bankhead, John Hodiak, William Bendix, Canada Lee, Walter Slezak, Hume Cronyn, Henry Hull, Mary Anderson, Heather Angel
 
kratki sadržaj
Triler Alfreda Hitchcocka o ljudima koji prežive napad torpeda te plutaju u čamcu, no ubrzo spase - kapetana koji ih je potopio!
 
Cjelokupna radnja odvija se na brodu koji plovi sjevernim Atlantikom. Nakon što je saveznički teretni brod potopila njemačka podmornica, osmero ljudi dospijeva na brod za spašavanje. 

Nakon nekoliko dana besciljnog plutanja, spašavaju Willija (Walter Slezak), mornara koji je preživio potonuće njemačke podmornice. Svi pretpostavljaju kako Willi ne razumije engleski. 

Međutim, Willy govori nekoliko jezika, te je bio kapetan podmornice koja ih je potopila. Kao jedini s pomorskim iskustvom, on preuzima komandu na čamcu i navodi ga prema svom matičnom brodu. Ostatak putnika pomirljivo prihvaća činjenicu da će postati ratni zarobljenici.
 

LC komentar:

-ocjena 5/10 mozda nije remek djelo, ali ga svejedno vrijedi vidjeti cisto kao ideju sta se sve moze napraviti ako si kreativan (cijela radnja filma se vrti u camcu, a svejedno na kraju ispadne zanimljivo)

film filmoteka more Alfred Hitchcock
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati