Filmoteka: Ko to tamo peva

Filmoteka: Ko to tamo peva

24.9.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Naslov originala: Ko to tamo peva
 
Režija:Slobodan Šijan
 
Scenarij:Dušan Kovačević 
 
Uloge:Pavle Vujisić, Dragan Nikolić, Danilo Stojković, Aleksandar Berček, Neda Arnerić, Milivoje Tomić, Taško Načić, Borislav Stjepanović, Slavko Štimac, Bora Todorović, Miodrag i Nenad Kostić
 
kratki sadržaj
Negdje u Srbiji, 5. travnja 1941. grupa ljudi kreće za Beograd.
Putnici na nekoj pustopoljini, 'Bogu iza nogu', čekaju autobus tvrtke 'Krstić i sin', za Beograd, udaljen stotinjak kilometara. Među putnicima su stari seljak Aleksa, čiji je sin u vojsci, njegov boležljivi suputnik, koji čeka smrt, zagovornik reda i zakona Brka, zbunjeni lovac, dva brata ulična svirača i tek vjenčani mladi par.
 
Dolazi rasklimani i stari autobus gazde Krstića i njegovog lakovjernog sina Miška i putnici se ukrcaju. Počinje njihov put, prepun problema i nesuglasica, koji se odužuje na cijeli dan i čitavu noć. Putnici se stalno svađaju pod dojmom rata u Eoropi, a usput doživljavaju razne dogodovštine.
 
Kad napokon, 6. travnja stignu u Beograd, iznenadi ih fašistički napad na Jugoslaviju, a prvi nalet neprijateljskih aviona uništi autobus.
 

LC komentar:

Izvrstan film! Onaj pravi ;-) Svakako ga pogledati i bez obzira volite ili ne ex yu filmove. Vizionarstvo ćete pronaći u ovim filmovima ako malo prekopate i dođete do njih. Gluma i ideja izvrsna.

domaci film Slobodan Šijan komedija film filmoteka
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati