Filmoteka: Jacob's ladder / Jakobova ljestvica (1990)

Filmoteka: Jacob's ladder / Jakobova ljestvica (1990)

19.11.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Nakon povratka iz rata, vijetnamski veteran, liječnik Jacob Singer (T. Robbins) odriče se prakse i zapošljava kao poštar.

Nakon rastave od svoje žene Sarah (P. Kalember), živi s kolegicom s posla Jezzie (E. Pena). Muče ga psihički problemi, a neprestano mu je u mislima njegov najmlađi sin koji je poginuo u prometnoj nesreći. Noćne more sa sjećanjima iz rata sve su intenzivnije. U takvu stanju javlja mu se prijatelj, suborac koji također ima slične probleme. Sada je jasno da je šokantno iskustvo koje je njihova jedinica proživjela za vrijeme jedne bitke ostavilo jednake tragove na njihovoj psihi.

Uznemirujući psihološki horor u režiji majstora erotike Adrian Lynea. Film govori o, nikad u potpunosti dokazanoj teoriji, da je američka vojska drogirala vlastite trupe. Tim Robbins je odličan u naslovnoj ulozi, vojnika sa PTSP-om, koji sve dublje i dublje tone u vlastite halucinacije. 

 

 

Režija:           Adrian Lyne

Uloge: Tim Robbins, Elizabeth Pena, Danny Aiello, Jason Alexander, Ving Rhames

Scenario:        Bruce Joel Rubin

Producent/i:   Alan Marshall, Bruce Joel Rubin

Zemlja:          Sad

Linkovi: imdb


LC komentar:

Odličan psihološki triller, koji neki smatraju i horrorom. Odlična gluma, priča i realizacija. Brz, napet i dinamičan. Jedan od onih filmova koji ne zastarijevaju ni trenutka. Preporuka

jakobova ljestvica film američki film vijetnamski rat recenzija filmoteka
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati