Filmoteka: A Lonely Place to Die / Usamljeno mjesto za umiranje / otmica(2011)

Filmoteka: A Lonely Place to Die / Usamljeno mjesto za umiranje / otmica(2011)

10.12.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Kada pet prijatelja (ne onih iz istoimenih romana) odluči provesti vikend u zajedništvu, zabavi i planinarenju, nitko od njih ni ne sluti da neće trebati proći dugo vremena da stvari krenu suprotno od dobrog. Posve slučajno pronašavši djevojčicu usred šume, živu, no zakopanu u drveni sanduk, odluče napraviti ispravnu stvar i pomoći joj, postupak koji ih jako brzo dovede pred nišan onih koji su djevojčicu tamo zakopali. Nakon ovog uvoda prva stvar koju sam pomislio bila je da se netko s ove strane velike bare odlučio poigrati se s motivima kultne Južnjačke utjehe Waltera Hilla te tako napraviti europski odgovor na dotični film.

 

I nisam pogriješio, Usamljeno mjesto za umiranje doista ima neke već viđene motive u svojoj radnji, samo što su naši negativci puno izravniji (kao i vidljiviji) nego oni tamo. Teško da se mogu izbjeći podjednake sličnosti i usporedbe s Oslobađanjem Johna Boormana, što je gotovo refleksna radnja čim vidimo naslov čija radnja sugerira nekakav sukob u divljem prirodnom okruženju. Mogao bih spomenuti još dva-tri naslova s kojima se može usporediti, ali ono što želim naglasiti ovakvim uvodom jest to da ako vas sličnosti nekim slučajem odbijaju od gledanja nekog naslova, u ovom slučaju napravite iznimku. U protivnom biste mogli propustiti jako dobar film.

 

 

ŽANR: triler
REŽIJA: Julian Gilbey
SCENARIO: Julian Gilbey, Will Gilbey
ULOGE: Melissa George, Edward Speleers, Kate Magowan, Karel Roden, Sean Harris, Alec Newman, Kate Magowan, Eamonn Walker
ZEMLJA: Velika Britanija
TRAJANJE: 99 minuta

 

Filmovi s ruba

 

 


LC komentar:

Skroz drukčiji film od onoga na što biste navikli kad biste čuli da se radi o priči koja prati planinare. Vrlo zabavan, ali i brutalan film koji ostavlja jako neobičan i jak dojam stvarnosti. Odlična gluma i režija.

triler film filmoteka recenzija filma recenzija planinarenje priroda
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati