Filmoteka: 21 Grams (21 gram)

Filmoteka: 21 Grams (21 gram)

29.4.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Originalni naslov:21 Grams

Režija:
Alejandro González Ińárritu

Uloge:
Sean Penn, Benicio Del Toro, Naomi Watts, Charlotte Gainsbourg, Danny Huston

Kratki sadržaj

Kažu da je 21 gram težina koju izgubimo kad umremo. Težina jednog novčića, jednog reda čokolade ili čovjekove duše? 21 gram je težina života?!?
Priča je to o tri osobe čiji životi su se igrom slučaja isprepleli. Nijedan od likova neće ostati ista osoba jer će ih nova saznanja o ljubavi, vjeri, hrabrosti, krivnji i slučajnosti nepovratno promijeniti.
Fakultetski profesor matematike Paul Rivers (Sean Penn) i njegova žena, engleska emigrantica Mary (Charlotte Gainsbourg), žive između života i smrti. Ona se nada da će zanijeti umjetnom oplodnjom, a on, smrtno bolestan, čeka transplataciju srca. Cristina Peck (Naomi Watts), bivša narkomanka, sada je kućanica iz predgrađa, sretno udana za Michaela (Danny Huston) i majka dviju slatkih djevojčica. Bivši zatvorenik Jack Jordan (Benicio Del Toro) živi sa svojom ženom Marianne (Melissa Leo) i s njihovo dvoje djece, pokušavajući učvrstiti svoja kršćanska uvjerenja i vjeru. Njihove sudbine će povezati tragična nesreća i splet okolnosti koji će im zauvijek promijeniti živote.
Priča je ispričana nelinearnim i vrlo zanimljivim stilom. Nastajala je tri godine kao zajednički rad redatelja i scenariste. Publici je lako povezati događaje i pratiti tijek radnje. Likovi su realni i svakidašnji, a film istražuje kompleksnost života: gubitak, ljubav, krivnju, slučajnost, obvezu, nadu i iskupljenje. Potrošeno je na stotine sati u terenskim istraživanjima i intervjuima s doktorima, profesorima itd., kako bi likovi bili što vjerodostojniji.
 
izvor: http://www.filmski.netLC komentar:

-ocjena 6.5/10 nisam bas ljubitelj drama, pa je stoga i ocjena malo niza - inace film je dobitnik brojnih nagrada i vrijedi ga pogledati

film filmoteka 21 Grams drama Alejandro González Ińárritu Sean Penn
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati