DVOSTRUKI NASTUP NINE KRAVIZ I PREPUNA TVRĐAVA OBILJEŽILI POČETAK 7. DIMENSIONSA

DVOSTRUKI NASTUP NINE KRAVIZ I PREPUNA TVRĐAVA OBILJEŽILI POČETAK 7. DIMENSIONSA

31.8.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Dobro raspoloženje s koncerta otvorenja 7. Dimensions festivala u Areni nastavilo se dan kasnije na štinjanskoj tvrđavi gdje je prvi festivalski dan – četvrtak, obilježio dvostruki nastup techno megazvijezde Nine Kraviz, višesatna selekcija najraznovrsnijih plesnih melodija koje je servirao nezaobilazni Moddymann, prvi zajednički nastup hipnotičkog dvojca Lene Willikens i Vladimira Ivkovića te veliki broj izuzetno dobro raspoloženih posjetitelja iz cijelog svijeta. Na pozornici The Clearing bilo je dinamično uz nastupe uspješnog domaćeg producenta svjetske karijere – Petra Dundova i perjanice njujorškog undergrounda – DJ-ice i producentice Volvox. Subdub Arenu tresli su dub, bass i ini srodni zvukovi u izvedbama The Buga, Male i DJ Laga. Sama festivalska lokacija odlikuje se brojnim pozitivnim promjenama, od proširene i već vrlo dobro prihvaćene pozornice The Garden, preko raznolike ponude snacka i koktela, do brojnih punktova na kojima se mogu napuniti narukvice za bezgotovinska plaćanja bez suvišnog čekanja.

I techno i disco – eklektični vikend na Dimensions festivalu

Festivalski petak na pozornici The Clearing obilježit će nastup jednog od headlinera festivala, cijenjenog engleskog glazbenika Jona Hopkinsa – suradnika Briana Ena i sastava poput Coldplaya, kojeg će naslijediti domaći izuzetno aktivni i uspješni dvojac Jan Kinčl&Regis Kattie (PDV Records) u izvedbi uživo. Kultni pariški Rex Club na Gardenu slavi tridesetogodišnjicu postojanja s cjelokupnim ženskim line-upom kojeg predvode megazvijezda Peggy Gou – Koreanka s berlinskom adresom, te rRoxymore, Gabriela Vergilov i Ash Lauryn.

Subotnji program nudi nastupe predstavnika najrazličitijih glazbenih pravaca – majstor disco i house plesnih melodija Hunee orkestrirat će pozornicom The Clearing, Garden će preuzeti po plesnom ritmu izuzetno kompatibilne kolegice, DJ-ice Margaret Dygas i Sonja Moonear, ujedno i perjanice glazbene etikete PerlonBilly Nasty Stingray protrest će The Void, a kultni Ballroom rezerviran je za domaće glazbenike: Boruta Cvajnera, Felvera & Jogardea, ekstraktovce Labuda i Mimija, Bebetta i Skeptika – novi glazbeni projekt splitskog DJ-a Pere Fullhousea.

Nedjelju na The Clearingu preuzima zvijezda koncerta otvaranja Outlook festivala (srijeda, 5. rujna, pulska Arena) – Bonobo s cjelovečernjim DJ setom. Void će se njihati uz srodne, harmonične plesne ritmove Palms Traxa, Ilije Rudmana Josey Rebelle, dok će na pozornici Garden cjelovečernji back-to-back set imati veliki Craig Richards i Nicholas Lutz.

Usporedno s večernjim glazbenim programom na tvrđavi Punta Christo, na dnevnoj pozornici The Beach nastupaju raznorodni glazbenici u pretežito laganijim izdanjima s puno sunčanih melodija. Posebno izdvajamo plažni set uvijek izvanredno raspoloženog Huneeja u nedjelju, kada će nastupiti i Fatima The Eglo Bandom uživo i njihov kolega s labela – Alexander Nut. Sličan se program odvija i na brojnim mjesecima unaprijed rasprodanim brodovima koji s probranim line-upom i raspoloženim posjetiteljima festivala plove brijunskim akvatorijem.

Ulaznice za festival mogu se kupiti na blagajni na glavnom festivalskom ulazu u petak, subotu i nedjelju od 11:00-02:00 sata. Cijena trodnevne ulaznice je 700 kuna, dvodnevna 500 i jednodnevna 250 kuna.

dimensions festival pula štinjan punta christo petar dundov nina kraviz rave festival ulaznice
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati