Danas u Puli započinje 13. Art & Music Festival

Danas u Puli započinje 13. Art & Music Festival

6.4.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

O festivalu:
 
Art & Music Festival je započeo sa djelovanjem 1993. godine. Temeljna je ideja bila sublimirati rock glazbu, strip i kazalište na jednom mjestu. Mladi neafirmirani bendovi u natjecateljskom dijelu, te poznatiji gostujući bendovi stvarali su glazbenu kulisu festivala, dok su strip crtači i grafiteri crtali po zidovima Pule. Tijekom slijedećih godina festival je rastao i privlačio sve više bendova i umjetnika, a samim time i publike. Svih tih festivalskih godina više od polovice posjetitelja dolazilo je iz inozemstva, što je bila potvrda značaja, kvalitete te jedinstvenosti jer je ovaj Festival na jednom mjestu okupljao više medija te poticao sudionike na inventivno stvaralaštvo. 2001. godine održan je 9. Art & Music Festival, i to je bio zadnji u nizu. Zbog nemogućnosti pronalaženja adekvatnog prostora, vodstvo Festivala je odlučilo napraviti stanku, koja je potrajala 5 godina. 2006. godine održano je 10. izdanje Art & Music Festivala. I dalje su glazba i strip ostali temeljni elementi Festivala, a novost je bila "Rockumentary groove" - prikazivanje dokumetarnih filmova sa glazbenom tematikom.  Art & Music Festival ide dalje...
 
Najugledniji festival nove muzike u regiji, Art & Music, na kojem su u posljednje tri godine afirmaciju doživjeli i nastupne albume dočekali Goribor, One Piece Puzzle, Petrol, Erotic Biljan & His Heretics, Repetitor, Orange Strips, Klaus, Shiroko i Ruiz, najavljuje svoje trinaesto izdanje.

Art & Music Festival započinje 06. travnja 2009. u 20,30 sati u pulskom Kinu Valli  otvaranjem strip izložbe Matt Hollingswortha, trenutno jednog od najboljih svjetskih kolorista.

Matt Hollingswortha poznat je po radu za izdavačke kuće DC/Vertigo i  Marvel radeći na stripovima  Catwoman, Batman, Daredevil i Alias.

Istog dana, na istom mjestu u 21 sat započine revija glazbenih dokumentaraca pod nazivom „Rockumentary Groove„ tijekom koje će biti prikazano 10 filmova.

Revija započinje projekcijom filma:
 
„LoudQuietLoud“ ( Steven Cantor),  koji govori o povratničkoj turneji grupe Pixies. Slijede filmovi:
„Gogol Bordello Non-Stop“ (Margita Jimeno),
„.Sonic Youth: Sleeping Nights Awake“ (Michael Albright, Project Moonshine),
„On Tour With Neubauten. Org“ ( Danielle de Picciotto),
„Democracy in Dakar“ (Nomadic Wax & Sol production),
„ostPUNK!/too much future“ (Carsten Fiebeler),
„One Man In The Band“ (Adam Clitheroe),
„Queens of Sound“ (Sandra Krampelhuber),
„Girls Rock“ (Arne Johnson/Shane King),
„Slide Guitar Ride“ (Bernd Scnoch).

Glazbeni dio Festivala održati će se u  Boćarskoj dvorani 'Uljanik' (Veruda) 10. i 11. travnja 2009.

Za  razliku od prethodnih sezona, kad su se bendovi u konkurenciji birali po raspisanom natječaju, ove je godine osam finalista izabrano na drugi način. Osmorici novinara, glazbenika, producenata, organizatora... ukratko, dobrih poznavatelja scene koji su se proteklih godina nalazili u festivalskom žiriju, zadano je da odaberu po jednog izvođača bez službenog diskografskog izdanja koji po njihovom mišljenju zaslužuje nastup na festivalu. Na taj način htjeli smo dobiti stvaran presijek glazbene scene Hrvatske i okolnih zemalja, dovesti u Pulu upravo najzanimljive nove izvođače ovog trenutka.
 

Na 13. Art & Musicu nastupaju:

Dance Mamblita (Izola, Slovenija – odabrao: Igor Bašin)

Davidof Kings (Rijeka, Hrvatska – odabrao: Damir Martinović – Mrle)
Disco-n-action (Rijeka, Hrvatska – odabrao: Edi Cukerić)
Manisent i mentalnost (Beograd, Srbija – odabrao: Dragan Ambrozić)
Meduze (Zagreb, Hrvatska – odabrao: Ante Perković)
Multietnička atrakcija (Beograd, Srbija – odabrao: Aleksandar Pavlić)
Nina (Zagreb, Hrvatska – odabrao: Aleksandar Dragaš)
Tutankhamon Space Machine (Pula, Hrvatska – odabrao: Art & Music Festival)

 

Odabranih osam bendova nastupit će u dvije večeri festivala, po četiri u petak 10-og i subotu 11. travnja, nakon čega će žiri i publika proglasiti pobjednika. Sastav žirija i konkretan raspored bendova objavit ćemo uskoro.
 
Gosti festivala prve večeri (10. 4.) ove će godine biti bosanski psycho Damir Avdić  te slovenska skupina   Laibach koja  u Pulu dolazi nakon gotovo 20 godina.
 
Druge večeri (11.04.) publici će se predstaviti   pulska skupina Flu, obje večeri nastupa Damir Avdić,  te riječka skupina Let 3.
 
Program u petak i subotu počinje u 21,30 sati, a najbolji bend u konkurenciji i ove godine očekuje nagradno snimanje (60 sati) u pulskom studiju Partyzan
 
U sklopu 13. Art & Music Festivala održati će se  tradicinalno i strip radionica od  06. - 11. travnja  pod vodstvom Tihomira Tikulina Tice i Krešimira Certica Misha.
 
Pretprodaja ulaznica:
Pula - Caffe bar Oceana, Caffe bar Skandall Express, Centar cd Shop
Rovinj - Music Shop Link
Pazin - Pro Music Shop

Cijena:
10.04.- 80,00 kn
11.04. -60,00 kn


Na dan koncerta:
10.04. - 100, 00 kn
11.04. -   80,00 kn


Ulaznice po pretprodajnoj cijeni moguće rezervirati i kroz kontaktnu formu na ovoj stranici (www.amfest.info) te ih podignuti na dan koncerta od 20:00 - 22:00h na blagajni Boćarske dvorane Uljanik.
 

Izvor: Art & Music Festival

 

www.amfest.info

www.myspace.com/artmusicfestival

Partyzan Pula Art & Music Festival Kinno Valli Boćarska Dvorana Uljanik Veruda Flu Laibach Let3 Damir Avdić
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati