Billy Childs i Trilok Gurtu večeras na Valamar Jazz Festivalu!

Billy Childs i Trilok Gurtu večeras na Valamar Jazz Festivalu!

27.6.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Renaud Garcia-Fons nastupio je na drugoj večeri četvrtog Valamar Jazz Festivala – ovaj francuski kompozitor i virtuoz na kontrabasu oduševio je svojom izvedbom brojnu publiku u atriju Eufrazijeve bazilike!

A na trećoj večeri Valamar Jazz Festivala koji se iz Eufrazijeve bazilike seli na otok Sv. Nikole očekuju vas Billy Childs All Star Quartet te Trilok Gurtu Band.

Billy Childs je trenutno jedan od najtraženijih skladatelja, aranžera i pijanista na jazz sceni, a krajem travnja ove godine nagrađen je prestižnom umjetničkom nagradom Doris Duke Performing Artist Award 2013. U bogatoj karijeri dosad je sakupio i deset Grammy nominacija, od čega je osvojio tri. Childsova dva zadnja albuma, 'Lyric' i 'Autumn: In Moving Pictures' produkt su desetgodišnjeg rada s njegovim komornim ansamblom, koji je rezultirao specifičnim amalgamom klasične glazbe i jazza i Childsu donio pohvale publike i kritike. Billy Childs će u Poreču nastupiti sa svojim All Star kvartetom, u kojem uz njega sviraju trojica iznimnih glazbenika – saksofonist Steve Wilson, kontrabasist Hans Glawischnig te bubnjar Kendrick Scott.

Billy childs


Virtuoz na udaraljkama Trilok Gurtu u Poreč dolazi sa svojim novim projektom u sklopu kojeg uz njega nastupaju trubač Frederick Köster, pijanist Tulug Tirpan te basist Johnatan Ihlenfeld Cunado.  Trilokova glazba je univerzalna, a Gurtu se s nevjerojatnom lakoćom kreće unutar i između različitih glazbenih svjetova. Njegov osjećaj za glazbu je vrlo složen, a njegova duhovnost i empatija za razne kulture neprestano ga vodi u potragu za novim načinima ekspresija utemeljenima na autentičnoj tradiciji. Gurtu sredinom osamdesetih zauzima mjesto tragično preminulog Collina Walcotta u kultnoj skupini Oregon, s kojom snima tri albuma, a 1988. započinje četverogodišnju suradnju s Johnom McLaughlinom. Na seriji njegovih solo albuma, cijenjenih ne samo u svijetu jazza već i world glazbe, sudjelovala je impresivna  lista glazbenika – Joe Zawinul, Jan Garbarek, Pharoah Sanders, Ralph Towner, Bill Laswell, Pat Metheny i mnogi drugi.

Trilok Gurtu

Koncert na otoku Sv. Nikola započinje u 20 sati s Billy Childs All Star kvartetom, a u 22 sata nastupa Trilok Gurtu Band. Cijena ulaznice je 150,00 kn i može se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima kao i na recepciji četiri Valamar hotela: Valamar Fortuna Island Hotel, Valamar Rubin, Valamar Riviera i Valamar Club Tamaris. Uz kupljenu ulaznicu osiguran je prijevoz brodom do Sv. Nikole.

Jutros je započeo i popratni program Valamar Jazz Festvala. Valamar Jazz Guerilla - jazz uz kavu održao se u 10 sati u Papillon cocktail & lounge baru nastupom Alma Dželil Quarteta. Nakon koncerta na otoku, večeras je u Vili Polesini organiziran After party na kojemu će nastupati Kristian Terzić & Friends, a sutra se također u sklopu Valamar Jazz Guerille na Trgu slobode u 19 sati održava besplatni koncert na kojem nastupa Bristol University Big Band Society.

billy childs valamar jazz festival jazz
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati