Art&Music festival

Art&Music festival

2.2.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Ovogodišnji, 14. Art&Music festival održat će se od 10. do 17. travnja, a njegov središnji koncertno-glazbeni dio u Marelici, nekad kultnom pulskom okupljalištu mladih, smještenom u Domu hrvatskih branitelja.

U kinu Valli bit će prikazana revija glazbenih dokumentarnih filmova, dok će se već tradicionalne radionice stripa ovaj put održati u novouređenim prostorijama A&M festivala u Rojcu. Bit će i promocija albuma i knjiga vezanih uz svijet glazbe.

U ponedjeljak je trebao biti službeno zatvoren natječaj za sudjelovanje u natjecateljskom dijelu festivala, a prema riječima organizatora A&M-a Branimira Slijepčevića Brade, dosad su se prijavile čak 124 grupe iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije i Hrvatske.

Stručni žiri zasad čine glazbeni kritičar Ante Perković, ljubljanski novinar i publicist Igor Bašin, pulski producent Edi Cukerić i novinar beogradskog glazbenog portala Popboks Aleksandar Pavlić, a organizatori očekuju potvrdu još nekoliko članova.

"Budući da će ovaj žiri 20. i 21. veljače odlučivati koja će se tri benda predstaviti na završnoj festivalskoj večeri u subotu, 17. travnja, a zbog velikog interesa bendova, produljili smo natječaj do 15. veljače", kaže Brada.

Prema novom konceptu, ove godine nema izbora festivalskog pobjednika, već stručni žiri bira tri finalista. Svaki od ta tri benda stječe pravo na 60 sati besplatnog snimanja u pulskom studiju Partyzan. Organizatori planiraju objaviti kompilaciju ta tri finalista, na kojoj će svaki bend biti zastupljen s pet pjesama, a kompilacija bi se zvala "Nova glazba i muzika 2010.".

To nije sve, jer organizator uoči festivala namjerava izdati i kompilaciju bendova koji su nastupili u natjecateljskom dijelu na posljednja četiri festivala, od 2006. do 2009. godine. Tri finalista, dakle, sviraju zadnje večeri, a prethodnih šest dana pokušat će se osigurati bogata koncertna ponuda.

"Ne bih zasad o gostima. Čim potvrde dolaske, obavijestit ćemo javnost. Uskoro ćemo objaviti cijeli program", kaže Brada.

U planu su i dvije strip-izložbe, u Marelici i foajeu kina Valli. Zainteresirani, pak, za sudjelovanje na radionici stripa mogu se prijaviti na službenim internetskim stranicama www.amfest.info.

art&music festival pula marelica dom hrvatskih branitelja demo grupe svirka glazba
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati