2. Valamar jazz festival

2. Valamar jazz festival

17.6.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Još je manje od mjesec dana do početka 2. Valamar Jazz Festivala. 

Cijena pojedinačne ulaznice za koncert u lapidariju iznosi 100,00 kn. Cijena pojedinačne ulaznice za koncerte u Eufrazijevoj bazilici i na otoku Sv. Nikola iznosi 150,00 kn. U cijenu ulaznice za koncerte na otoku uključen je i prijevoz brodom. Ukoliko niste nabavili ulaznice, učinite to sada jer broj karata je ograničen. Ulaznice se mogu nabaviti putem prodajnog sustava Eventim,  ili na prodajnim mjestima Eventima.

Plovidbeni red brodova za otok Sv. Nikola

Brodovi za otok Sv. Nikola na kojem će održati koncerti 8. i 9. srpnja kreću s porečke rive, pokraj našeg info punkta, prema sljedećem plovidbenom redu:
16:00 17:00 17:30 18:00 18:30 18:45 19:30 20:00 20:30 21:00 21:30 22:00 22:30

Povratak s otoka biti će organiziran kontinuirano, dok se svi posjetitelji ne dovezu na kopno.

Novi albumi ovogodišnjih izvođača

Naši ovogodišnji izvođači imaju vrlo aktivno proljeće. Nove albume nedavno su objavili Tamara Obrovac i Tom Harrell

Tamara Obrovac ne objavljuje često, ali nas svaki put počasti remek-djelom. Nakon što je obećala da „više neće jazz kantati“ ipak se vratila akustičnoj formi svojeg transhistria ensemblea, ovaj put pojačanog češkim gudačkim kvartetom Epoque. Na novom albumu Madirosa ovaj deveteročlani sastav istražuje rubna područja jazza, klasične glazbe i različitih etničkih glazbenih tradicija Mediterana. Tamarin novi album možete  kupiti na prodajnim mjestima Aquariusa. Bit će ga i na festivalskom štandu. 
 
Za razliku od Tamare, Tom Harrell je zadnjih godina vrlo produktivan. No, kao i u Tamarinom slučaju, svaki od njegovih albuma predstavlja pravu poslasticu za ljubitelje jazza. Njegovoj stvaralačkoj energiji zasigurno doprinosi izniman sastav s kojim snima i nastupa od 2007. i s kojim je snimio i ovaj album pod nazivom The Time of the Sun.Teško je navesti superlative kojima je kritika i publika obasula zadnja četiri studijska uratka Tom Harrell Quinteta pa vas ovdje pozivamo da sami pročitate što su o albumu The Time od the Sun napisali Digital Jazz Reviews i Audiofil Audition Magazine

valamar jazz festival jazz muzika tamara obrovac
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati