Županijsko natjecanje iz engleskoga jezika za učenike osnovnih i srednjih škola održano u Labinu

Županijsko natjecanje iz engleskoga jezika za učenike osnovnih i srednjih škola održano u Labinu

3.3.2010. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U Osnovnoj školi „Ivo Lola Ribar“ Labin jučer, 2. ožujka 2010. godine održano je Županijsko natjecanje iz engleskoga jezika za učenike osnovnih i srednjih škola Istarske županije. Natjecalo se ukupno 70 učenika u pet kategorija kojih je za natjecanje pripremilo 38 mentora. Natjecanje je započelo prigodnom svečanošću i obraćanjem Mira Alilovića, ravnatelja Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ i Eni Modrušan, zamjenice gradonačelnika Grada Labina uz nazočnost Bruna Hrvatina, pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Labina. Uslijedio je kraći umjetnički program učenika labinske škole.

 

Predsjednica Županijskog povjerenstva za provođenje natjecanja iz engleskog jezika Mariza Hrvatin-Mahmutović službeno je otvorila natjecanje. Dok su učenici rješavali testove Štefanija Prosenjak Žumbar je s mentorima provela radionicu o načinima i mogućnostima rada s učenicima koji iskazuju dodatan interes za određena nastavna područja. Škola je za mentore pripremila i prigodni bilten s informacijama o Gradu Labinu, Školi, popisom sudionika i mentora natjecanja te članovima Povjerenstva te promidžbene materijale Turističke zajednice Grada Labina.

 

Nakon natjecanja zainteresirani učenici i mentori istarskih osnovnih i srednjih škola otišli su na obilazak Grada Labina u sklopu kojeg su posjetili Narodni muzej Labin. Tom je prilikom posebna pažnja pridana obilježavanju Dana Labinske republike. U iščekivanju rezultata, učenicima je omogućeno i gledanje projekcije filma u školskoj knjižnici te uključivanje u sportske aktivnosti u školskoj dvorani. Nakon objavljenih konačnih rezultata učenicima koji su osvojili prva tri mjesta uručene su diplome. 

 

dan labinske republike labinska republika obrazovanje natjecanje natjecanje iz engleskog engleski jezik