Županijske antirecesijske mjere: Kreditna linija "Jamstvo za uspjeh 03" (Dokumenti dostupni za preuzimanje)

Županijske antirecesijske mjere: Kreditna linija "Jamstvo za uspjeh 03" (Dokumenti dostupni za preuzimanje)

28.3.2009. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

  Kreditna linija "Jamstvo za uspjeh 03" pokrenuta je u okviru antirecesijskih mjera Istarske županije, a njen kreditni potencijal iznosi 100 milijuna kuna. Kreditna linija pokrenuta je kako bi poduzetnicima bio omogućen pristup povoljnim izvorima financiranja te omogućeno povećanje konkurentnosti, ali i povećanje konkurentnosti istarskog gospodarstva u cjelini.

Osim povlaštenih uvjeta kreditiranja u odnosu na tržišne, putem ove kreditne linije poduzetnici, članovi Konzorcija za jamstva, mogu ostvariti pravo na jamstvo do najviše 50 posto iznosa kredita. Na taj se način poduzetnicima koji ne raspolažu dostatnim i adekvatnim instrumentima osiguranja povrata kredita, omogućava da uz potporu Konzorcija steknu dodatno jamstvo i time dobiju mogućnost za ostvarenje financijske podrške.

Kreditna linija "Jamstvo za uspjeh 03" ostvarena je u suradnji s tri poslovne banke: Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. Zagreb, Istarska kreditna banka Umag d.d. Umag, OTP banka Hrvatska d.d. Zadar.

Kamatna stopa kreće se od 4,91% do 5,36%. Minimalni iznos kredita je 5.000 eura, dok maksimalni iznos ovisi o kreditnoj sposobnosti tražioca kredita. Krediti do 200.000 kuna (mini krediti) izdaju se na rok otplate do 5 godina bez počeka, a ostali krediti izdaju se na rok od 10 godina uz poček do godine dana.

Zainteresirani poduzetnici i obrtnici mogu podignuti zahtjev za kredit i zahtjev za pristup Konzorciju direktno na internet stranicama Istarske razvojne agencije d.o.o. Pula  www.ida.hr  ili  u Gradu Labinu, Titov trg 11, soba broj 6 ili na telefon 866-817.  Na navedenim adresama mogu se dobiti sve dodatne informacije i pomoć pri ispunjavanju zahtjeva.

Zahtjev za pristup Konzorciju i zahtjev za kredit s odgovarajućom dokumentacijom podnose se osobno ili preporučenom poštom na adresu Istarske razvojne agencije d.o.o. Pula, Mletačka 12/IV, 52100 Pula.

 

Letak kreditne linije "Jamstvo za uspjeh 03" možete preuzeti ovdje (PDF 453 Kb).

Zahtjev za kreditnu liniju "Jamstvo za uspjeh 03" možete preuzeti ovdje (PDF 348 Kb).

Letak Konzorcija za jamstva "Istra 21" možete preuzeti ovdje (PDF 468 Kb).

Zahtjev za pristup Konzorciju možete preuzeti ovdje (PDF 60 Kb).

Dodatne informacije dostupne su ovdje.

antirecesijske mjere jamstvo za uspjeh 03 istra kriza gospodarska kriza krediti kredit IDA