Županija sufinancira četiri općine sa milijun i 750 tisuća kuna (Audio)

Županija sufinancira četiri općine sa milijun i 750 tisuća kuna (Audio)

16.6.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Jutros je u Općini Kršan potpisan ugovor između Istarske županije te četiri općine, točnije Općine Kršan, Raša, Barban i Gračišće. Tim ugovorom Županija daje kapitalnu potporu Općini Kršan u iznosu od 350 tisuća kuna za vodospreme Plomin II. Josip Kontuš, načelnik općine poručio je (Prilog Josip Kontuš).

 

Općinu Raša Istarska županija sufinancirati će sa 500 tisuća kuna za zamjenu vodovodne cijevi na cjevovodu Breg-Koromačno, načelnik Općine Raša, Josip Pino Knapić o samom projektu rekao je (Prilog Josip Knapić). Nadalje Općinu Barban Županija će također sufinancirati sa 500 tisuća kuna koji će biti utrošeni na uređenje zdravstvene stanice, sanaciju društvenih domova te asfaltiranje nerazvrstnih cesta. Načelnik Općine Barban, Denis KontušIĆ naglasio je kako će sredstva biti utrošena na pravi način (Prilog Denis Kontušić).

 

Četvrta općina koja je potpisala ugovor jest Općina Gračišće koja je sufinancirana sa 400 tisuća kuna za izgradnju pročistača i glavnih kolektora odvodnje otpadnih voda. Načelnik općine, Ivan Mijandrušić o samoj donaciji izdvojio je (Prilog Ivan Mijandrušić).

 

Foto: Glas Istre 

Novac Gračišće Barban TE Plomin sufinanciranje Kršan istarska županija Jakovćič župan Raša