Župan upriličio prijem za najuspješnije odgojno-obrazovne radnike iz Istre

Župan upriličio prijem za najuspješnije odgojno-obrazovne radnike iz Istre

12.10.2022. // Istarska županija // Objavljeno u kategoriji Društvo

Četrnaest odgojno-obrazovnih radnika iz Istarske županije prošlog je tjedna, prema odluci ministra znanosti i obrazovanja, proglašeno najuspješnijima u Hrvatskoj u školskoj godini 2021./2022., a tim ih je povodom jučer primio istarski župan Boris Miletić, zajedno s pročelnikom Kabineta Ivanom Glušcem.


Čestitavši im na nagradi, Miletić je istaknuo da mu je drago što je od ukupno 513 dobitnika na razini Hrvatske, njih 14 iz Istre.


"Odnos prema odgoju i obrazovanju u jednoj zemlji je slika i prilika stanja društva u kojem se nalazimo. Znam koliko je zahtjevno za vas danas obavljati ovaj poziv jer se radi upravo o pozivu, a ne poslu, kojeg osoba treba naprosto osjećati", rekao je Miletić i podsjetio da je Županija osnivač 25 osnovnih i 21 srednje škole, te Učeničkog doma Pula.

Da je obrazovanje visoko na listi županijskih prioriteta, istaknuo je, potvrđuju vrijedne kapitalne investicije u školsku infrastrukturu, dodjela studentskih stipendija, podrška radu Sveučilištu Jurja Dobrile i Istarskom veleučilištu, kao i programi poput Građanskog odgoja i obrazovanja te Zavičajne nastave.

Nagrađeni odgojno-obrazovni radnici iz Istre su: Katarina Justić (SŠ Mate Balote, Poreč), Olivera Tadić (SŠ Mate Blažine, Labin), Majda Milevoj Klapčić (SŠ Mate Blažine, Labin), Tina Pajdaš (OŠ Jože Šurana, Višnjan), Amneris Ružić Fornažar (SŠ Mate Blažine, Labin), Dunja Janko (SŠ Vladimira Gortana, Buje), Darko Šuman (OŠ Vladimira Nazora, Pazin), Karla Golja Milevoj (SŠ Mate Blažine, Labin), Valentina Milohanić (OŠ Tar-Vabriga), Alen Hasikić (OŠ Joakima Rakovca, Sv.Lovreč), Dijana Muškardin (SŠ Mate Blažine, Labin), Irena Kiss (ŠTUT Pula), Vesna Vujasin Ilić (Gimnazija i Strukovna škola Jurja Dobrile, Pazin) i Suzana Goldin (Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova, Pula).

župan prijem olivera tadić majda klapčić milevoj amneris ružić fornažar karlagoljamilevoj dijana muškardin