Žogarija - loptarija ove godine prvi puta u Labinu

Žogarija - loptarija ove godine prvi puta u Labinu

9.5.2016. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Sport

Grad Labin - Labin Zdravi grad i MEDIA SPORT (Ljubljana, Slovenija) u  partnerskoj suradnji s TV Novom u petak, 20. svibnja 2016. godine na igralištu Osnovne škole Matije Vlačića u Labinu organiziraju manifestaciju i snimanje TV emisije ŽOGARIJA. Uključenje grada Labina u projekt ŽOGARIJA je značajan događaj za djecu iz osnovnih škola i vrtića. 

 

U Žogariji sudjeluju osnovne škole s područja Grada Labina, Osnovna škola Matije Vlačića i »Ivo Lola Ribar« te Centar »Liče Faraguna«, a iz općina Kršan, Raša i Sveta Nedelja osnovne škole Vladimira Nazora Potpićan, Vitomir Širola Pajo Nedešćina, Ivana Batelića Raša i Ivan Goran Kovačić Čepić. Djeca će sudjelovati u fair play protokolu, kvizu znanja, nogometu 3 na 3 za djevojčice i dječake, igrama spretnosti, I Vi gospodine profesor, kutak za stvaranje, kutak za lokalnu hranu, plesni i pjevački nastupi, podjela pehara i nagrada. Također, uključit će se četiri grupe djece iz dječjih vrtića Pjerina Verbanac i Gloria.

 

ŽOGARIJA se traje već 11. godina. Svrha i cilj ŽOGARIJE je preko sporta i popratnih odgojnih djelatnosti jačanje povezivanja, prijateljstva i uzajamnog života među mladima. Zato su nosioci aktivnosti Žogarije u državama Austriji, Italiji, u Mađarskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Crnoj Gori, Kosovu mladi iz osnovnih škola. Predstavljaju most suživota, suradnje i novih oblika povezivanja mladih generacija susjedskih i prijateljskih država. Žogarija predstavlja sportsko druženje, kretanje i zabavu mladih.  Tako će u 2016. godini biti organizirano ukupno 30 ŽOGARIJA i snimiti  28 TV emisija ŽOGARIJA. U projektu sudjeluju kao  partneri vec 10 godina: Ministarstvo za školstvo i sport Republike Slovenije, Ministarstvo za okolinu Republike Slovenije, Olimpijski povjerenstvo Slovenije, Nacionalna Televizija Slovenije i NZS. 

 

MEDIA SPORT u  partnerskoj suradnji sa TV Nova planira, osigurava svu potrebnu opremu i cjelokupnu organizaciju događaja ŽOGARIJA u Labinu. TV emisija ŽOGARIJA iz Labina će se emitirati u 8 drugih država. Škola pobjednik iz Labinu ide na finalno takmičenje za Hrvatsku, a dalje na finalni dio u Mađarsku u rujnu ove godine.

 

Žogariju su najavili zamjenica gradonačelnika Grada Labina, Eni Modrušan i voditelj Žogarije iz Media Sporta (Ljubljana) Slavko Sakelšek.

 

 

žogarija sport djeca snimanje emisija